2016-09-03 06:00

2016-09-03 06:00

Oroliga poliser i hela Sverige

POLISKRISEN: "Varför 'gnäller' poliser?"

Den nya organisationen påverkar poliser i hela landet. Många väljer att sluta; andra stannar missnöjda och frustrerade kvar.
Den rikskände polisen Martin Melin är en av de poliser som offentligt uttryckt sitt missnöje mot sitationen som den ser ut i dag.

På sin Facebooksida skrev Martin Melin på fredagen ett långt inlägg om sin upplevelse och ilska. Han citerar flertalet oroliga kollegor, men även chefer som försäkrar sina anställa om att allt kommer att lösa sig.

Han skriver bland annat:

Vi vill se en fungerande polis. Vi har valt det här yrket för att vi vill göra vad vi kan så att tjejer ska kunna gå på konsert utan att bli tafsad på, att unga män ska kunna gå på bio utan att bli rånade av andra unga män, där knarklangare inte ska kunna sälja hasch till tolvåringar ostraffat och där pedofiler, våldtäktsmän och mördare inte ska kunna härja utan att någon försöker stoppa dom.

Martin Melin uppmanar i sitt inlägg politiker till att ta tag i problemen "nu, idag, inte nästa vecka – idag".

På sin Facebooksida skrev Martin Melin på fredagen ett långt inlägg om sin upplevelse och ilska. Han citerar flertalet oroliga kollegor, men även chefer som försäkrar sina anställa om att allt kommer att lösa sig.

Han skriver bland annat:

Vi vill se en fungerande polis. Vi har valt det här yrket för att vi vill göra vad vi kan så att tjejer ska kunna gå på konsert utan att bli tafsad på, att unga män ska kunna gå på bio utan att bli rånade av andra unga män, där knarklangare inte ska kunna sälja hasch till tolvåringar ostraffat och där pedofiler, våldtäktsmän och mördare inte ska kunna härja utan att någon försöker stoppa dom.

Martin Melin uppmanar i sitt inlägg politiker till att ta tag i problemen "nu, idag, inte nästa vecka – idag".