2016-08-31 10:52

2016-08-31 14:53

Flygplatsen i Frankfurt evakuerades

SVERIGE/VÄRLDEN

(UPPDATERAD) Flygplatsen i tyska Frankfurt evakuerades under onsdagsförmiddagen på grund av en säkerhetsmiss. Händelsen ska dock inte påverka eftermiddagens och kvällens trafik till och från Karlstad.
Vet du mer om händelsen?
Telefon: 054-19 96 74
SMS/MMS: 0730-12 12 12

TT skriver att delar av terminal 1 evakuerades sedan en passagerare tagit sin in i avgångshallen utan att genomgå en säkerhetskontroll.

Samtliga passagerare behövde därmed säkerhetskontrolleras igen och förseningar i flygtrafiken är att vänta. Fram till klockan 14 är flygplatsen stängd för ankommande flyg. Via twitter meddelade dock flygplatsen vid lunchtid att verksamheten snart var på väg att återupptas. En person har förhörts i samband med händelsen men ingenting misstänkt har hittats.

- Vårt morgonplan var ner och landade i Frankfurt, och gick tillbaka innan det här hände så det landar snart i Karlstad, säger Karlstad Airports pressinformatör Åsa Jernfält till nwt.se vid 11.20-tiden.

Vid ny kontakt med Jerlält strax före klockan 15 fanns inga orosmoln på himlen.

- Eftermiddagens flyg från Karlstad till Frankfurt ska lyfta som vanligt klockan 15.

TT skriver att delar av terminal 1 evakuerades sedan en passagerare tagit sin in i avgångshallen utan att genomgå en säkerhetskontroll.

Samtliga passagerare behövde därmed säkerhetskontrolleras igen och förseningar i flygtrafiken är att vänta. Fram till klockan 14 är flygplatsen stängd för ankommande flyg. Via twitter meddelade dock flygplatsen vid lunchtid att verksamheten snart var på väg att återupptas. En person har förhörts i samband med händelsen men ingenting misstänkt har hittats.

- Vårt morgonplan var ner och landade i Frankfurt, och gick tillbaka innan det här hände så det landar snart i Karlstad, säger Karlstad Airports pressinformatör Åsa Jernfält till nwt.se vid 11.20-tiden.

Vid ny kontakt med Jerlält strax före klockan 15 fanns inga orosmoln på himlen.

- Eftermiddagens flyg från Karlstad till Frankfurt ska lyfta som vanligt klockan 15.