2016-06-18 12:51

2016-06-18 12:51

Självstädande hus – drömmen för många svenskar

SVERIGE: Drömboendet, hur ser det egentligen ut?

Tekniska boendelösningar, hus som städar sig själva och skärgårdshus med stora fönster, det drömmer svenskarna om enligt Svensk Fastighetsförmedlings trendrapport 2016.

Totalt 2500 personer har svarat på Sifo-undersökningen med frågor rörande ekonomi, bostadsbyte, boende och inredning. Det är fjärde gången som Svensk fastighetsförmedling presenterar sin trendrapport, som ger svenskarna en chans att ge sin syn på framtidens boende.

– Trendrapporten är en vägvisare för hur bostadsmarknaden kommer att se ut i framtiden. Det är tydligt att vi går mot en allt mer digitaliserad vardag och det sätter sin prägel på hur vi lever och bor. Även om fler väljer att flytta till städerna så finns ändå drömmen om den svenska skärgårdsidyllen kvar, säger Tanja Ilic, VD på Svensk Fastighetsförmedling.

Om svenskarna får drömma om framtidens boende så står skärgårdshus med stora fönster och havsutsikt högt i kurs. Helst ska hemmen ha nära till både natur och stadsliv, närhet till matbutiker och goda kommunikationer är viktigt. Rapporten visar även att miljön är viktig för svenska folket även när det kommer till hemmet. 84 procent av de svarande kan tänka sig att förändra hemmet för att göra det med miljövänligt.

Minimalistiskt, industriell inredning, marmor och mässing, dessa är några inredningstrender som går hem hos svenskarna när de får välja. Många drömmer också om hem som kan städa sig självt och mobila robotar som hjälper till med hushållsysslorna.

Hela trendrapporten hittar du på Svensk Fastighetsförmedlings hemsida.

Totalt 2500 personer har svarat på Sifo-undersökningen med frågor rörande ekonomi, bostadsbyte, boende och inredning. Det är fjärde gången som Svensk fastighetsförmedling presenterar sin trendrapport, som ger svenskarna en chans att ge sin syn på framtidens boende.

– Trendrapporten är en vägvisare för hur bostadsmarknaden kommer att se ut i framtiden. Det är tydligt att vi går mot en allt mer digitaliserad vardag och det sätter sin prägel på hur vi lever och bor. Även om fler väljer att flytta till städerna så finns ändå drömmen om den svenska skärgårdsidyllen kvar, säger Tanja Ilic, VD på Svensk Fastighetsförmedling.

Om svenskarna får drömma om framtidens boende så står skärgårdshus med stora fönster och havsutsikt högt i kurs. Helst ska hemmen ha nära till både natur och stadsliv, närhet till matbutiker och goda kommunikationer är viktigt. Rapporten visar även att miljön är viktig för svenska folket även när det kommer till hemmet. 84 procent av de svarande kan tänka sig att förändra hemmet för att göra det med miljövänligt.

Minimalistiskt, industriell inredning, marmor och mässing, dessa är några inredningstrender som går hem hos svenskarna när de får välja. Många drömmer också om hem som kan städa sig självt och mobila robotar som hjälper till med hushållsysslorna.

Hela trendrapporten hittar du på Svensk Fastighetsförmedlings hemsida.

  • Johanna Lindholm