2016-06-17 12:55

2016-06-17 12:55

"MIF är en unik klubb"

MALLBACKEN: Camilla skänker hela överskottet av lönen till sitt favoritlag Mallbacken

När hennes räkningar är betalda går hela resterande lönen till Mallbackens IF. Camilla Alvered är tveklöst lagets största privata sponsor.
– Jag har aldrig känt en så gemytlig stämning i en annan klubb, säger hon.

Camilla vet vad hon talar om. Hon växte upp i Torsby och var målvakt i Mallbacken mellan 1982–1985 och 1988–1989. Sedan dess har hon alltid vurmat lite extra för Mallbacken.

Unik stämning

– Jag har aldrig känt en så gemytlig stämning i en annan klubb, med såväl spelare som tränare, supportrar och allt kring klubben. Det är samma folk som engagerar sig i klubben i dag som på åttiotalet. Det finns inte tillstymmelsen till liknande klubb någon annanstans.

Till målvakterna

Sedan 2009 bor Camilla i Sigtuna. Det var när Mallbacken gick upp i Allsvenskan förra året som hon bestämde sig för att stötta laget mer än tidigare.

– De pengar jag får kvar av lönen skänker jag till målvakterna. Till läger och andra saker som gör dem nytta.

Enorm utveckling

Hon berättar att Mallbacken har en lång tradition av att stödja just målvakter.

– Jag själv utvecklades enormt mycket under min tid i Mallbacken och vill att de unga i dag också ska göra det. Man förstår nog oftast inte hur mycket jobb det är med att vara målvakt förrän man själv varit det.

Unik givmildhet

Att skänka hela sin lön efter att de nödvändiga utgifterna har betalats låter säkert i många öron som en stor uppoffring på annat, men det tycker inte Camilla att det är.

– Jag lever ensam och unnar mig det jag vill, och just den här insatsen vill jag göra. De är ju väldigt tacksamma för det, säger att jag är den största privata sponsorn och att det är unikt, det jag gör. Men jag tänker inte så, jag vill bara göra något.

Inspiration

Sedan hon flyttade från Värmland har hon förstås inte kunnat se så många Mallbacken-matcher som hon velat. Men i år har hon lagt semester för att kunna gå på så många som möjligt.

– Jag pratar inte om mina donationer och vill egentligen inte ha uppmärksamhet för det här för min egen skull. Men det är ju bra om det kan inspirera någon annan att stödja en klubb eller något annat ändamål man känner för. Föreningslivet behöver ju alltid pengar för att leva.

Camilla vet vad hon talar om. Hon växte upp i Torsby och var målvakt i Mallbacken mellan 1982–1985 och 1988–1989. Sedan dess har hon alltid vurmat lite extra för Mallbacken.

Unik stämning

– Jag har aldrig känt en så gemytlig stämning i en annan klubb, med såväl spelare som tränare, supportrar och allt kring klubben. Det är samma folk som engagerar sig i klubben i dag som på åttiotalet. Det finns inte tillstymmelsen till liknande klubb någon annanstans.

Till målvakterna

Sedan 2009 bor Camilla i Sigtuna. Det var när Mallbacken gick upp i Allsvenskan förra året som hon bestämde sig för att stötta laget mer än tidigare.

– De pengar jag får kvar av lönen skänker jag till målvakterna. Till läger och andra saker som gör dem nytta.

Enorm utveckling

Hon berättar att Mallbacken har en lång tradition av att stödja just målvakter.

– Jag själv utvecklades enormt mycket under min tid i Mallbacken och vill att de unga i dag också ska göra det. Man förstår nog oftast inte hur mycket jobb det är med att vara målvakt förrän man själv varit det.

Unik givmildhet

Att skänka hela sin lön efter att de nödvändiga utgifterna har betalats låter säkert i många öron som en stor uppoffring på annat, men det tycker inte Camilla att det är.

– Jag lever ensam och unnar mig det jag vill, och just den här insatsen vill jag göra. De är ju väldigt tacksamma för det, säger att jag är den största privata sponsorn och att det är unikt, det jag gör. Men jag tänker inte så, jag vill bara göra något.

Inspiration

Sedan hon flyttade från Värmland har hon förstås inte kunnat se så många Mallbacken-matcher som hon velat. Men i år har hon lagt semester för att kunna gå på så många som möjligt.

– Jag pratar inte om mina donationer och vill egentligen inte ha uppmärksamhet för det här för min egen skull. Men det är ju bra om det kan inspirera någon annan att stödja en klubb eller något annat ändamål man känner för. Föreningslivet behöver ju alltid pengar för att leva.