2016-07-08 06:00

2016-07-08 10:49

Liida visar textila Hjärtslag i Sunne

KONST: Känslofyllda bilder på Sundsbergs gård

Liida Hardner Larsson från Karlstad har utvecklat en egen teknik för sina bilder.
– Jag kallar det textilbild. Det ser ofta ut som måleri på avstånd, säger hon.

I morgon, lördag, är det vernissage för Hjärtslag, en utställning med Liida Hardner Larssons mycket personliga textilbilder på Sundsbergs gård i Sunne.

– Från allra första början är jag målare och tecknare. Men så såg jag en textilutställning i Karlstad i min ungdom. Det blev vändpunkten, berättar hon.

Egen teknik

Hon har en alldeles egen teknik, som hon har förfinat.

– Jag har jobbat med och utvecklat den här tekniken i 30 år. På håll ser det ut som målningar eftersom konturerna inte är så skarpa.

Människan står i centrum i Liidas bildskapande.

– Jag tecknade mycket ansikten som barn, som vuxen ägnade jag mycket åt landskap en period, men nu har det gått varvet runt. Nu gör jag porträtt igen.

Hon är mycket engagerad i kvinnors och barns situation.

– För mig är det här bilder av livet. Människor på livets skuggsida med sina egna tankar, drömmar och förhoppningar. Jag vill att det finns hopp för dem och att det ska bli så positivt som möjligt. Hur det blir, ja det får betraktaren fundera på. Huvudsaken är att bilderna förmedlar känslor, det är mitt mål.

Återkomst till Sunne

Liida har ställt ut i Sunne förr, men det var femton år sedan, på Galleri Slottet år 2000 och Sundsbergs gård 2001.

– Jag har en bekant med kontakter i Sunne som tyckte att jag skulle ställa ut här igen och då blev det så. Jag jobbar själv inte så aktivt med att försöka ställa ut utan ställer ut när jag blir inbjuden. Jag lägger hellre min energi på att skapa. Det är mycket roligare.

I våras deltog Liida på vårsalongen i Konsthallen i Åmål och just nu ställer hon också ut på Laxholmen i Munkfors.

Utställningen pågår till den 31 juli.

I morgon, lördag, är det vernissage för Hjärtslag, en utställning med Liida Hardner Larssons mycket personliga textilbilder på Sundsbergs gård i Sunne.

– Från allra första början är jag målare och tecknare. Men så såg jag en textilutställning i Karlstad i min ungdom. Det blev vändpunkten, berättar hon.

Egen teknik

Hon har en alldeles egen teknik, som hon har förfinat.

– Jag har jobbat med och utvecklat den här tekniken i 30 år. På håll ser det ut som målningar eftersom konturerna inte är så skarpa.

Människan står i centrum i Liidas bildskapande.

– Jag tecknade mycket ansikten som barn, som vuxen ägnade jag mycket åt landskap en period, men nu har det gått varvet runt. Nu gör jag porträtt igen.

Hon är mycket engagerad i kvinnors och barns situation.

– För mig är det här bilder av livet. Människor på livets skuggsida med sina egna tankar, drömmar och förhoppningar. Jag vill att det finns hopp för dem och att det ska bli så positivt som möjligt. Hur det blir, ja det får betraktaren fundera på. Huvudsaken är att bilderna förmedlar känslor, det är mitt mål.

Återkomst till Sunne

Liida har ställt ut i Sunne förr, men det var femton år sedan, på Galleri Slottet år 2000 och Sundsbergs gård 2001.

– Jag har en bekant med kontakter i Sunne som tyckte att jag skulle ställa ut här igen och då blev det så. Jag jobbar själv inte så aktivt med att försöka ställa ut utan ställer ut när jag blir inbjuden. Jag lägger hellre min energi på att skapa. Det är mycket roligare.

I våras deltog Liida på vårsalongen i Konsthallen i Åmål och just nu ställer hon också ut på Laxholmen i Munkfors.

Utställningen pågår till den 31 juli.