2016-08-25 16:28

2016-08-25 16:28

Låt alla få vara med

FOTBOLL: Breddning betydligt viktigare än toppning

Vilken policy har ungdomsfotbollen? Man kan fråga sig det när en grabb på 12 år, vars största intresse är fotboll, varit med på träningarna och sedan under en hel säsong aldrig en enda gång fått vara med och spela varken hemma- eller bortamatch. Det är ju matcherna som är roliga i den åldern. Eller hur?!

Vi som föräldrar ifrågasatte ledaren – får han vara med på vattenlandscupen? Ledaren svarade att alla får vara med på cuperna. Vad menar du egentligen? frågade vi, får dom inte det annars? Ledaren svarade inte på frågan utan vände på klacken och gick.

Säsongen går och så kommer vi så småningom till nästa cup. Första matchen i Svennis Cup, så fattas en matchtröja. Vems är det tro? Ser man inte till som ledare att allt finns med! Är inte det dåligt ledarskap (eller rent utav mobbing)? Thomas Ravelli höll ett bra invigningstal på Svennis Cup till ledare och tränare: ”Se till att alla ska få vara med och spela på matcherna”. Tack vare det så är Ravelli den han är i dag, sa han själv.

Och så är det ju – i den åldern är breddning betydligt viktigare än toppning. Pojkarna är ju bara barn, det är ju inget A-lag än så länge. Hoppas detta får bättring i nästa kull.

Mycket besvikna föräldrar

Vilken policy har ungdomsfotbollen? Man kan fråga sig det när en grabb på 12 år, vars största intresse är fotboll, varit med på träningarna och sedan under en hel säsong aldrig en enda gång fått vara med och spela varken hemma- eller bortamatch. Det är ju matcherna som är roliga i den åldern. Eller hur?!

Vi som föräldrar ifrågasatte ledaren – får han vara med på vattenlandscupen? Ledaren svarade att alla får vara med på cuperna. Vad menar du egentligen? frågade vi, får dom inte det annars? Ledaren svarade inte på frågan utan vände på klacken och gick.

Säsongen går och så kommer vi så småningom till nästa cup. Första matchen i Svennis Cup, så fattas en matchtröja. Vems är det tro? Ser man inte till som ledare att allt finns med! Är inte det dåligt ledarskap (eller rent utav mobbing)? Thomas Ravelli höll ett bra invigningstal på Svennis Cup till ledare och tränare: ”Se till att alla ska få vara med och spela på matcherna”. Tack vare det så är Ravelli den han är i dag, sa han själv.

Och så är det ju – i den åldern är breddning betydligt viktigare än toppning. Pojkarna är ju bara barn, det är ju inget A-lag än så länge. Hoppas detta får bättring i nästa kull.

Mycket besvikna föräldrar