2016-09-27 14:26

2016-09-27 14:26

Fixade käk själva på friluftsdagen

SUNNE: Mysig matlagning för gymnasister på Kolsnäsudden

Det är sällan som elever lagar sin skollunch från grunden, ute i det fria. Alltifrån nävgröt och fläsk till purjolökssoppa avnjöt ett glatt gäng från Södra Viken på tisdagen vid Kolsnäsudden i Sunne.

Engagemanget var stort när eleverna i årskurs två på Södra Vikens fordons- och transportprogram fick i uppdrag att handla och tillreda sin lunch från grunden på friluftsdagen.

– Eleverna är indelade i grupper om fyra. De hade 25 kronor per person att handla råvaror för, sa läraren Kennet Berg. Över öppen eld tillagades alla möjliga olika rätter; köttfärs- och tacosoppa, kolbullar, pannkakor... Gänget som stekte pannkakor hade problem med att få till den rätta nyansen. Det blev pannkaka, helt enkelt – men även brända, missformade skapelser kunde stilla hungern. För andra gick det lite bättre.

– Vi gjorde nävgröt och fläsk. Det blev gott men det skulle ha varit mer fett i nävgröten, sa eleven Emily Pragt.

Engagemanget var stort när eleverna i årskurs två på Södra Vikens fordons- och transportprogram fick i uppdrag att handla och tillreda sin lunch från grunden på friluftsdagen.

– Eleverna är indelade i grupper om fyra. De hade 25 kronor per person att handla råvaror för, sa läraren Kennet Berg. Över öppen eld tillagades alla möjliga olika rätter; köttfärs- och tacosoppa, kolbullar, pannkakor... Gänget som stekte pannkakor hade problem med att få till den rätta nyansen. Det blev pannkaka, helt enkelt – men även brända, missformade skapelser kunde stilla hungern. För andra gick det lite bättre.

– Vi gjorde nävgröt och fläsk. Det blev gott men det skulle ha varit mer fett i nävgröten, sa eleven Emily Pragt.