2016-09-02 08:41

2016-09-02 08:41

Borta bra men hemma bäst för Fryksdalens BK

BOWLING: Nu startar en ny era för Sunnes bowlare

Säg hejdå till BK Vattenlandet – och hej till Fryksdalens BK! Efter ett år i Hagfors är Sunnes bowlingklubb tillbaka i sin gamla hall på Kolsnäs.
– Alla behöver hjälpas åt för att få en bra nystart, säger ordföranden Lars Tomasson.

Det var för nästan på dagen ett år sedan som Fryksdalens BK, som då hette BK Vattenlandet, förlorade sin hall på Kolsnäs när ägaren Vattenlandet gick i konkurs. Under det gångna året har klubben spelat sina hemmamatcher i Hagfors bowlinghall i väntan på att ett nytt beslut om lokalerna skulle tas.

Hemma igen

Sedan Grönklittsgruppen tog över forna Vattenlandet och gjorde om det till Sunne Sommarland, väcktes förstås förhoppningen om att återigen kunna spela där. Förra veckan skrevs ett nytt avtal på. Första matchen spelas hemma den 11 september.

– Det är otroligt skönt att komma hem, det tycker alla. Vi och Sunne Sommarland vill samma sak med bowlingen och allt känns mycket positivt, säger Lars Tomasson.

Fantastiskt mottagande

Men året i Hagfors lämnar bara bra minnen. Trots den svåra logistiken med att ha hemmabanan sex mil hemifrån och bristen på träning mellan matcherna, lyckades laget spela sig till andraplatsen i serien.

– Och jag kan inte nog understryka hur otroligt, fantastiskt väl mottagna vi varit i Hagfors. Alla i det gänget ska ha ett stort guldhjärta, säger Lars Tomasson.

Ekonomisk utmaning

Hemma i Sunne står laget inför flera utmaningar. Ett ständigt mål är att utöka spelarunderlaget och värva så väl nya som gamla och nygamla spelare.

– En riktig dröm vore ju att även kunna starta upp ett ungdomslag och ett damlag.

Det senaste årets påfrestningar på klubbkassan kommer också kräva stora insatser för att återuppbygga.

– Vi ville inte be om sponsring från företagen i Sunne när vi inte spelade i Sunne. Så vi har haft ett sponsringslöst år, vilket har tagit hårt på ekonomin. Alla behöver hjälpas åt med att få tillbaka tidigare sponsorer, så att vi får en bra nystart, säger Lars Tomasson.

Det var för nästan på dagen ett år sedan som Fryksdalens BK, som då hette BK Vattenlandet, förlorade sin hall på Kolsnäs när ägaren Vattenlandet gick i konkurs. Under det gångna året har klubben spelat sina hemmamatcher i Hagfors bowlinghall i väntan på att ett nytt beslut om lokalerna skulle tas.

Hemma igen

Sedan Grönklittsgruppen tog över forna Vattenlandet och gjorde om det till Sunne Sommarland, väcktes förstås förhoppningen om att återigen kunna spela där. Förra veckan skrevs ett nytt avtal på. Första matchen spelas hemma den 11 september.

– Det är otroligt skönt att komma hem, det tycker alla. Vi och Sunne Sommarland vill samma sak med bowlingen och allt känns mycket positivt, säger Lars Tomasson.

Fantastiskt mottagande

Men året i Hagfors lämnar bara bra minnen. Trots den svåra logistiken med att ha hemmabanan sex mil hemifrån och bristen på träning mellan matcherna, lyckades laget spela sig till andraplatsen i serien.

– Och jag kan inte nog understryka hur otroligt, fantastiskt väl mottagna vi varit i Hagfors. Alla i det gänget ska ha ett stort guldhjärta, säger Lars Tomasson.

Ekonomisk utmaning

Hemma i Sunne står laget inför flera utmaningar. Ett ständigt mål är att utöka spelarunderlaget och värva så väl nya som gamla och nygamla spelare.

– En riktig dröm vore ju att även kunna starta upp ett ungdomslag och ett damlag.

Det senaste årets påfrestningar på klubbkassan kommer också kräva stora insatser för att återuppbygga.

– Vi ville inte be om sponsring från företagen i Sunne när vi inte spelade i Sunne. Så vi har haft ett sponsringslöst år, vilket har tagit hårt på ekonomin. Alla behöver hjälpas åt med att få tillbaka tidigare sponsorer, så att vi får en bra nystart, säger Lars Tomasson.