2016-08-31 19:48

2016-08-31 19:48

Anders Broman (HS) besväras inte av majoritetens motstånd

SUNNE: "Hela Sunne vill ha mig kvar och jag har lagen i ryggen"

På torsdagen äger maktskiftet i Sunne rum. Anders Broman (HS) fick korgen – men vill ändå vara kommunfullmäktiges ordförande.

Den numera styrande borgerliga minoriteten, samt S och SD, tvingade bort Anders Broman (HS). I stället övertar Karl-Johan Adolfsson (C) ordförandeklubban i fullmäktige – eller? Alla tycks medvetna om att kommunallagen inte medger ett sådant byte utan särskilda skäl.

– Hela Sunne skickar in en överklagan direkt när fullmäktiges protokoll är justerat på onsdagen. Vi begär inhibition, säger Anders Broman (HS). Om beslutet upphävs fortsätter Anders Broman (HS) som ordförande till oktober 2018.

Majoriteten vill ha bort dig. Hur känns det?

– Jag tycker inte att det känns besvärande. Mitt parti vill ha mig kvar och jag har lagen i ryggen. Jag har ett ganska gott varumärke i Sunne som läkare och håller medvetet en lägre profil än partiets talesperson Björn Gillberg, som är väldigt rättfram.

Som ordförande kan Anders Bromans röst bli utslagsgivande, om det blir jämnt resultat vid en omröstning.

– Chansen är liten. Vid viktiga beslut deltar nog alla ledmöter, eller har ordnat ersättare.

Den numera styrande borgerliga minoriteten, samt S och SD, tvingade bort Anders Broman (HS). I stället övertar Karl-Johan Adolfsson (C) ordförandeklubban i fullmäktige – eller? Alla tycks medvetna om att kommunallagen inte medger ett sådant byte utan särskilda skäl.

– Hela Sunne skickar in en överklagan direkt när fullmäktiges protokoll är justerat på onsdagen. Vi begär inhibition, säger Anders Broman (HS). Om beslutet upphävs fortsätter Anders Broman (HS) som ordförande till oktober 2018.

Majoriteten vill ha bort dig. Hur känns det?

– Jag tycker inte att det känns besvärande. Mitt parti vill ha mig kvar och jag har lagen i ryggen. Jag har ett ganska gott varumärke i Sunne som läkare och håller medvetet en lägre profil än partiets talesperson Björn Gillberg, som är väldigt rättfram.

Som ordförande kan Anders Bromans röst bli utslagsgivande, om det blir jämnt resultat vid en omröstning.

– Chansen är liten. Vid viktiga beslut deltar nog alla ledmöter, eller har ordnat ersättare.