2016-08-06 08:00

2016-08-06 08:00

Är du nöjd med årets program?

SUNNE

Tuula Dajén, kulturchef i Sunne kommun, inför 33:e kulturveckan i Sunne som invigs nu på söndag med smygstart på lördagen.

– Jaaaa, det är jag naturligtvis. Det är roligt med alla olika typer av evenemang och att det är så utspritt i hela kommunen. Och inte minst att det går att mobilisera så mycket ideella krafter som upprätthåller ett så fint program.

Finns det punkter som riktar sig speciellt mot vuxna respektive barn?

– VI har barnkulturdagen med dels professionell teater och tillfälle att skapa själv. Den öppna scenen är för alla åldrar blandade kulturella uttryck, från afrikansk musik, till poesi och sång, massor av spontankultur. Och sen alla konserter, från Värmlänningarna till recitation ur Selma Lagerlöfs noveller av skådespelerskan Anita Wall och Lomjansguten 200 år.

Nästa lördag tar Sara Stridsberg emot Selma Lagerlöfs litteraturpris. Blir det mycket Sara?

– Hon håller ett tal under prisceremonin på lördagen och fredag kväll blir det ett samtal om henens litteratur där man kan bekanta sig med henne innan.

Några andra punkter en inte får missa?

– Jag tycker till exempel konserterna med Isabella Lundgren och Carl Bagge trio på Sunneslottet på tisdagen och Amanda Bergmans på Alma Löv museum på onsdagen. Och alla konserter i Sunne kyrka, som jazzkonserten med Rigmor och Christina Gustafsson nästa söndag. Det finns musikprogram för varje kväll.

Mycket mer än Selma Lagerlöf då alltså..

– Ja absolut. Vi får inte fastna i bara det gamla, utan förvalta Selma Lagerlöfs författarskap och ta det kulturella arvet vidare in i samtiden.

Hela programmet finns på kulturveckanisunne.se

– Jaaaa, det är jag naturligtvis. Det är roligt med alla olika typer av evenemang och att det är så utspritt i hela kommunen. Och inte minst att det går att mobilisera så mycket ideella krafter som upprätthåller ett så fint program.

Finns det punkter som riktar sig speciellt mot vuxna respektive barn?

– VI har barnkulturdagen med dels professionell teater och tillfälle att skapa själv. Den öppna scenen är för alla åldrar blandade kulturella uttryck, från afrikansk musik, till poesi och sång, massor av spontankultur. Och sen alla konserter, från Värmlänningarna till recitation ur Selma Lagerlöfs noveller av skådespelerskan Anita Wall och Lomjansguten 200 år.

Nästa lördag tar Sara Stridsberg emot Selma Lagerlöfs litteraturpris. Blir det mycket Sara?

– Hon håller ett tal under prisceremonin på lördagen och fredag kväll blir det ett samtal om henens litteratur där man kan bekanta sig med henne innan.

Några andra punkter en inte får missa?

– Jag tycker till exempel konserterna med Isabella Lundgren och Carl Bagge trio på Sunneslottet på tisdagen och Amanda Bergmans på Alma Löv museum på onsdagen. Och alla konserter i Sunne kyrka, som jazzkonserten med Rigmor och Christina Gustafsson nästa söndag. Det finns musikprogram för varje kväll.

Mycket mer än Selma Lagerlöf då alltså..

– Ja absolut. Vi får inte fastna i bara det gamla, utan förvalta Selma Lagerlöfs författarskap och ta det kulturella arvet vidare in i samtiden.

Hela programmet finns på kulturveckanisunne.se