2016-07-11 13:39

2016-07-11 13:39

Skidskytte, betong och trevlig samvaro i Gräsmark

GRÄSMARK: Landsbygdens dag lockade många besökare

I lördags var det landsbygdens dag i Gräsmark och parkeringen utanför Rottnahallen blev en mötesplats där folk träffades och umgicks. Dessutom kunde man hälsa på Gräsmarks egen skidskytt Emma Nilsson som tog emot en sponsorcheck från Nykvist skogs AB.

Skidskytten Emma Nilsson har fått en plats i landslagets A-lag och för att kunna satsa behöver hon sponsorer. Därför kontaktade hon Nykvist skogs som genast nappade.

– Emma är från Gräsmark och vi vill hjälpa till i hennes satsning mot att bli bäst i världen i skidskytte. Så vi sponsrar henne med 30 000 kronor, fördelat på tre år. Nu hoppas vi att det ger ringar på vattnet och att fler vill stötta henne, berättar Lina Edin, ekonomiansvarig på Nykvist skogs AB.

Något som 22-åriga Emma Nilsson förstås är tacksam för. Hon tränar cirka 20 timmar per vecka och siktar på att få köra världscupen i vinter.

– Vi är sex damer i A-laget och fyra i B-laget och det finns fem platser i världscupen så konkurrensen är hård. Hur det går för mig vet jag först i november. Då tittar tränarna på hur det gått för oss under året, berättar hon.

För farmors skull

Under landsbygdens dag bjöds det på fika och tilltugg. Dessutom fanns lokala hantverkare på plats. En av dagens mest välbesökta kan ha varit Villes betong. Tioåriga Ville Skinnargårds stora hobby är att gjuta i betong och han sålde många av sina alster.

– Jag började gjuta när jag var sju år ungefär. Det var en fröken på min skola som inspirerade mig, berättar han.

Hälften av inkomsterna skänker han till Cancerfonden.

– Min farmor gick bort i cancer för några år sedan. Det är därför jag gör det.

Skidskytten Emma Nilsson har fått en plats i landslagets A-lag och för att kunna satsa behöver hon sponsorer. Därför kontaktade hon Nykvist skogs som genast nappade.

– Emma är från Gräsmark och vi vill hjälpa till i hennes satsning mot att bli bäst i världen i skidskytte. Så vi sponsrar henne med 30 000 kronor, fördelat på tre år. Nu hoppas vi att det ger ringar på vattnet och att fler vill stötta henne, berättar Lina Edin, ekonomiansvarig på Nykvist skogs AB.

Något som 22-åriga Emma Nilsson förstås är tacksam för. Hon tränar cirka 20 timmar per vecka och siktar på att få köra världscupen i vinter.

– Vi är sex damer i A-laget och fyra i B-laget och det finns fem platser i världscupen så konkurrensen är hård. Hur det går för mig vet jag först i november. Då tittar tränarna på hur det gått för oss under året, berättar hon.

För farmors skull

Under landsbygdens dag bjöds det på fika och tilltugg. Dessutom fanns lokala hantverkare på plats. En av dagens mest välbesökta kan ha varit Villes betong. Tioåriga Ville Skinnargårds stora hobby är att gjuta i betong och han sålde många av sina alster.

– Jag började gjuta när jag var sju år ungefär. Det var en fröken på min skola som inspirerade mig, berättar han.

Hälften av inkomsterna skänker han till Cancerfonden.

– Min farmor gick bort i cancer för några år sedan. Det är därför jag gör det.