2016-06-21 09:14

2016-06-21 09:14

Aristoteles med egen matfilosofi

SUNNE: "Det är ett intresse som aldrig tar slut"

Tonerna av zorba går genom högtalarna, det är tydligt att slottscaféet fått nytt liv. I går var första dagen för ny hyresgäst och nytt koncept i slottet.
– Stommen blir grekisk och svensk husmanskost, men jag har en egen matfilosofi eftersom jag heter Aristoteles. Det är inte jag som bestämmer, det är kunderna, säger Aristoteles Constantinidis.

För några år sedan utbildade han sig till kock på Brobyskolan, men matlagningsintresset började redan i ungdomen och studenttiden då han märkte att han var tvungen att laga mat själv. Och det är en entusiastisk kock som pratar om yrket och planerna för slottscaféet.

– Maten är det viktigaste! Det är ett intresse som aldrig tar slut, man kan alltid utvecklas, säger Aristoteles.

Att han växt upp på både grekisk och svensk husmanskost märks när han pratar om menyn.

– Tänk dig grekisk köttfärsbiff med fetaostfyllning, svensk pepparsås och en grekisk sallad.

Även om stommen är tydlig så vill Aristoteles anpassa konceptet efter tid, säsong och gästernas önskemål. Midsommarhelgen avrundar första veckan för den nye hyresgästen.

– På midsommardagen blir det trubadur och levande musik. Vi sätter ribban högt och vill tillmötesgå gästerna med det de vill ha, säger en förväntansfull Aristoteles.

För några år sedan utbildade han sig till kock på Brobyskolan, men matlagningsintresset började redan i ungdomen och studenttiden då han märkte att han var tvungen att laga mat själv. Och det är en entusiastisk kock som pratar om yrket och planerna för slottscaféet.

– Maten är det viktigaste! Det är ett intresse som aldrig tar slut, man kan alltid utvecklas, säger Aristoteles.

Att han växt upp på både grekisk och svensk husmanskost märks när han pratar om menyn.

– Tänk dig grekisk köttfärsbiff med fetaostfyllning, svensk pepparsås och en grekisk sallad.

Även om stommen är tydlig så vill Aristoteles anpassa konceptet efter tid, säsong och gästernas önskemål. Midsommarhelgen avrundar första veckan för den nye hyresgästen.

– På midsommardagen blir det trubadur och levande musik. Vi sätter ribban högt och vill tillmötesgå gästerna med det de vill ha, säger en förväntansfull Aristoteles.

  • Ola Håkansson