2016-06-08 19:14

2016-06-08 19:14

Kommunalråd vill stötta Mallbackens IF

SUNNE

Mallbackens IF, som kan stoltsera med ett allsvenskt damlag, vill ha ekonomisk draghjälp av Sunne kommun. Kommunstyrelsen i Sunne har begärt kompletterande ekonomiska uppgifter och återkommer i frågan.

– De vill ha ett räntefritt lån på 770 000 kronor plus 350 000 kronor. Det senare är ”hattrick-pengar” som kommunen får tillbaka när investeringen i belysning är gjord, säger kommunalrådet Tobias Eriksson (S). Han är positiv till att stötta föreningen.

– Vi diskuterar om det ska vara ett bidrag i stället för ett lån. Mallbackens IF är en viktig verksamhet som lyfter fram Sunne. Många andra kommuner lägger betydligt mer pengar på sina elitlag än vad Sunne gör, säger han.

– De vill ha ett räntefritt lån på 770 000 kronor plus 350 000 kronor. Det senare är ”hattrick-pengar” som kommunen får tillbaka när investeringen i belysning är gjord, säger kommunalrådet Tobias Eriksson (S). Han är positiv till att stötta föreningen.

– Vi diskuterar om det ska vara ett bidrag i stället för ett lån. Mallbackens IF är en viktig verksamhet som lyfter fram Sunne. Många andra kommuner lägger betydligt mer pengar på sina elitlag än vad Sunne gör, säger han.