2016-03-04 19:44

2016-03-04 19:46

Polisen larmades sent om dödsolycka

STÖPAFORS

Polisen i Värmland utreder nu händelsen i Stöpafors, då en man i 65-årsåldern skadades svårt och senare avled. Han hade kört snö med en hjullastare och hittades livlös intill fordonet av en förbipasserande bilist på torsdagsförmiddagen.

Enligt kommunikén från universitetssjukhuset i Örebro rör det sig om en fallolycka.

Polisen larmades tre timmar efter händelsen, som hittills rubriceras som arbetsplatsolycka.

– Vi fick larmet först vid halv ett. Det är inte bra, det har väl blivit lite fel. Självklart innebär det merarbete för oss då vi inte kom till platsen direkt. Än så länge utreder vi det som en arbetsplatsolycka, men det verkar inte som det är arbetsmiljöbrott utan olycka eller sjukdomsfall som ligger bakom händelsen. Vi får se vad utredningen och obduktionen visar, säger Monica Stöllman, kriminalinspektör vid polisen i Värmland.

 

Enligt kommunikén från universitetssjukhuset i Örebro rör det sig om en fallolycka.

Polisen larmades tre timmar efter händelsen, som hittills rubriceras som arbetsplatsolycka.

– Vi fick larmet först vid halv ett. Det är inte bra, det har väl blivit lite fel. Självklart innebär det merarbete för oss då vi inte kom till platsen direkt. Än så länge utreder vi det som en arbetsplatsolycka, men det verkar inte som det är arbetsmiljöbrott utan olycka eller sjukdomsfall som ligger bakom händelsen. Vi får se vad utredningen och obduktionen visar, säger Monica Stöllman, kriminalinspektör vid polisen i Värmland.