2016-01-04 14:37

2016-01-04 14:38

Politik och missförstånd lockade många skratt

SUNNE: En salig röra på Teaterbiografen

Skrattfest. Politiska händelser under året var ett hett ämne som roade i årets Sunnerevy. Men även tandläkarbesök, väckelsepredikanter, Spabesök och uppträdande av dansbandet Sten Skogmanz med Bettan lockade många skratt.

På nyårsafton var det premiär för årets Sunnerevy som fått namnet En salig röra. En efterlängtad premiär, då det är fem år sedan det var revy här senast.

– Då trodde vi att det var tack och adjö och att Teaterbiografen skulle försvinna. Det var många som gick ut härifrån med tårar i ögonen, minns Terje Thoresen.

Grillbuffé i Torsberg

Så blåste nya vindar, och under hösten var renoveringen av Teaterbiografen klar. Det ville förstås Sunne musik- och revyförening fira med att sätta upp en revy. Det blir totalt tio föreställningar som, mycket riktigt, bjuder på en salig röra sketcher. Som sig bör var det en hel del fokus på Sunnes politiker. Kommunalråd Tobias Eriksson sjöng ”Här kommer Eriksson” och det vankades grillbuffé hemma hos kommunalrådet i Torsberg. Det blev också avtackning av kommunchef Olle Edgren, som fick en guldklocka som ringer när man inte talar sanning. Där blev det en hel del förvecklingar.

På kommunkontoret pratades det om att tillsätta ännu fler utredningar. Den som gjorts kring hotell Nilsson-tomten hittade man i papperskorgen. Det avslöjades även att utredningen av kommunens föreslagna köp av hotell Selma Lagerlöf var så omfattande att den rymdes på en post it-lapp.

Den lila lurifaxen

Det handlade förstås inte enbart om politiken i Sunne. Sketcher om missförstånd som leder till förvecklingar är alltid roligt. En som publiken gillade handlade om ett tandläkarbesök. En annan var den som handlade om den lila lurifaxen, om frun som blev inbjuden till ett party med sexleksaker och i samma veva fick en elcykel av sin make.

Terje Thoresen, som regisserat revyn, var nöjd och glad.

– Vi har enbart fått positiv respons så här långt, berättade han.

På nyårsafton var det premiär för årets Sunnerevy som fått namnet En salig röra. En efterlängtad premiär, då det är fem år sedan det var revy här senast.

– Då trodde vi att det var tack och adjö och att Teaterbiografen skulle försvinna. Det var många som gick ut härifrån med tårar i ögonen, minns Terje Thoresen.

Grillbuffé i Torsberg

Så blåste nya vindar, och under hösten var renoveringen av Teaterbiografen klar. Det ville förstås Sunne musik- och revyförening fira med att sätta upp en revy. Det blir totalt tio föreställningar som, mycket riktigt, bjuder på en salig röra sketcher. Som sig bör var det en hel del fokus på Sunnes politiker. Kommunalråd Tobias Eriksson sjöng ”Här kommer Eriksson” och det vankades grillbuffé hemma hos kommunalrådet i Torsberg. Det blev också avtackning av kommunchef Olle Edgren, som fick en guldklocka som ringer när man inte talar sanning. Där blev det en hel del förvecklingar.

På kommunkontoret pratades det om att tillsätta ännu fler utredningar. Den som gjorts kring hotell Nilsson-tomten hittade man i papperskorgen. Det avslöjades även att utredningen av kommunens föreslagna köp av hotell Selma Lagerlöf var så omfattande att den rymdes på en post it-lapp.

Den lila lurifaxen

Det handlade förstås inte enbart om politiken i Sunne. Sketcher om missförstånd som leder till förvecklingar är alltid roligt. En som publiken gillade handlade om ett tandläkarbesök. En annan var den som handlade om den lila lurifaxen, om frun som blev inbjuden till ett party med sexleksaker och i samma veva fick en elcykel av sin make.

Terje Thoresen, som regisserat revyn, var nöjd och glad.

– Vi har enbart fått positiv respons så här långt, berättade han.