2015-12-10 17:27

2015-12-10 17:27

Luciafirande och femårskalas

SUNNE: Julstämning och tårtkalas på Megafons lussemys

December är förmodligen årets mesta mysmånad, och i onsdags hade Megafon dukat fram ett gediget program för julstämning och gemenskap från tidig eftermiddag till kvällen.

Linnea Rogne och Jonatan Danielsson bildar duon Krax, som underhöll under större delen av programmet.

– Vi spelar personliga favoritlåtar ur flera genrer, men det mesta faller väl inom kategorin singer-songwriter, berättade de.

Högsta önskning

Levande musik och pyssel fick dessutom sällskap av ett födelsedagskalas. Nyanlände Abdul Rahman fyllde fem år och fick prinsesstårta och ett paket med godis och en ficklampa. När man blåser ut ljuset får man förstås önska sig något.

– Jag önskar att jag får träffa pappa, sa Abdul.

Pepparkaksslott

Att bygga pepparkakshus är ett klassiskt julpyssel. Systrarna Dahok och Maisam Orfahli studerade arkitektur och design innan de flydde från hemlandet Syrien. Det märktes på ambitionen att det var två proffs som höll i pepparkaksväggarna, för de hade bestämt sig för att göra Rosa slottet.

– Vi har som tradition på Megafon att pepparkakshuset ska föreställa en särskild sorts byggnad. Tjejerna ville göra något med anknytning till Sunne, så vi tog en promenad för att titta ut någon byggnad och de fastnade för slottet, säger Nathalie Pancetti, projektledare.

Linnea Rogne och Jonatan Danielsson bildar duon Krax, som underhöll under större delen av programmet.

– Vi spelar personliga favoritlåtar ur flera genrer, men det mesta faller väl inom kategorin singer-songwriter, berättade de.

Högsta önskning

Levande musik och pyssel fick dessutom sällskap av ett födelsedagskalas. Nyanlände Abdul Rahman fyllde fem år och fick prinsesstårta och ett paket med godis och en ficklampa. När man blåser ut ljuset får man förstås önska sig något.

– Jag önskar att jag får träffa pappa, sa Abdul.

Pepparkaksslott

Att bygga pepparkakshus är ett klassiskt julpyssel. Systrarna Dahok och Maisam Orfahli studerade arkitektur och design innan de flydde från hemlandet Syrien. Det märktes på ambitionen att det var två proffs som höll i pepparkaksväggarna, för de hade bestämt sig för att göra Rosa slottet.

– Vi har som tradition på Megafon att pepparkakshuset ska föreställa en särskild sorts byggnad. Tjejerna ville göra något med anknytning till Sunne, så vi tog en promenad för att titta ut någon byggnad och de fastnade för slottet, säger Nathalie Pancetti, projektledare.