2015-11-24 06:00

2015-11-24 06:00

Företagsidéer,selfie och samarbete

SUNNE: Öppet hus på S-G Broby

Många i rörelse. I lördags visade Brobygymnasiet upp sina utbildningsmöjligheter för ungdomar, föräldrar och allmänhet.

Det var uppskattat att flera gymnasieskolor höll öppet på samma dag. Även Brobygymnasiet fick hundratals besökare som gå runt på skolan och ta del av vad som erbjöds. I fotostudion gavs tillfälle att ta selfies eller bli fotograferad av elever.

– Vi har tagit cirka 300 bilder i dag, det har varit jättekul att så många ville göra roliga bilder på sig själva. Vi har en hel del hattar och kläder som man har använt, sa Ellen Wiberg och Emelia Wikström som valt foto som tillval.

– Man kan dels dokumentera och berätta med bilder och beskriva känslor säger de medan de plåtar två tjejer med solglasögon och hattar.

I klassrummen kunde besökare träffa och prata med elever och lärare om respektive utbildning. Hos Naturprogrammet gjordes collage från ett studiebesök i ena delen av klassrummet och experiment i den andra. Flera högstadieelever som funderar på att söka till programmet kom och pratade med eleverna om utbildningen.

– Just nu visar vi hur vi gör segt slime, sa Elsa Sundqvist och Hanna Viklund och berättade om ingredienser och tillvägagångssätt.

Flera UF-företag visade upp sina verksamheter. Bland andra fanns Tova Johnsson, Elin Jonsson och Matilda Frederiksson på plats med PIC TRIX vars företagsidé består av att designa egna posters.

– Vi bestämde oss för det för vi har inte sett det någon annanstans. Vi har egna texter, men har i dag tagit emot beställningar med kundernas egna önskemål, säger Elin Jonsson.

Varje år tar grafiska programmet fram ett julpapper som delas ut till besökande. I år valdes pixelfigurer ut som motiv. Bland andra var Andreas Henriksson och Marcus Hargefors med och visade processen samt berättade om sina drömjobb.

– Man lär sig väldigt mycket på den här utbildningen, efter jul ska vi på praktik och det är klart man hoppas att det kan leda till ett jobb framöver, säger de.

Det var uppskattat att flera gymnasieskolor höll öppet på samma dag. Även Brobygymnasiet fick hundratals besökare som gå runt på skolan och ta del av vad som erbjöds. I fotostudion gavs tillfälle att ta selfies eller bli fotograferad av elever.

– Vi har tagit cirka 300 bilder i dag, det har varit jättekul att så många ville göra roliga bilder på sig själva. Vi har en hel del hattar och kläder som man har använt, sa Ellen Wiberg och Emelia Wikström som valt foto som tillval.

– Man kan dels dokumentera och berätta med bilder och beskriva känslor säger de medan de plåtar två tjejer med solglasögon och hattar.

I klassrummen kunde besökare träffa och prata med elever och lärare om respektive utbildning. Hos Naturprogrammet gjordes collage från ett studiebesök i ena delen av klassrummet och experiment i den andra. Flera högstadieelever som funderar på att söka till programmet kom och pratade med eleverna om utbildningen.

– Just nu visar vi hur vi gör segt slime, sa Elsa Sundqvist och Hanna Viklund och berättade om ingredienser och tillvägagångssätt.

Flera UF-företag visade upp sina verksamheter. Bland andra fanns Tova Johnsson, Elin Jonsson och Matilda Frederiksson på plats med PIC TRIX vars företagsidé består av att designa egna posters.

– Vi bestämde oss för det för vi har inte sett det någon annanstans. Vi har egna texter, men har i dag tagit emot beställningar med kundernas egna önskemål, säger Elin Jonsson.

Varje år tar grafiska programmet fram ett julpapper som delas ut till besökande. I år valdes pixelfigurer ut som motiv. Bland andra var Andreas Henriksson och Marcus Hargefors med och visade processen samt berättade om sina drömjobb.

– Man lär sig väldigt mycket på den här utbildningen, efter jul ska vi på praktik och det är klart man hoppas att det kan leda till ett jobb framöver, säger de.