2015-10-30 17:23

2015-10-30 17:25

Blir demonstration för flyktingmottagande i Sunne

SUNNE: "Vi är många som välkomnar flyktingarna"

– Det är viktigt att visa att det inte bara bor främlingsfientliga människor i Sunne, vi är många som välkomnar flyktingarna.
Det säger Cecilia Ramström som i morgon, lördag, anordnar en demonstration för flyktingmottagande.

– Jag blev så ledsen när jag läste artikeln i NWT om den planerade demonstrationen mot flyktingmottagande i Sunne. Jag tycker det är otäckt med all främlingsfientlighet som råder, och bestämde mig för att dra ihop en allmän sammankomst som välkomnar flyktingarna hit, berättar Cecilia Ramström.

Hennes ansökan till polisen inkom, och behandlades skyndsamt, under fredagen. I morgon lördag sker demonstrationen på Teatertorget.

– Vi är många som tycker det är roligt att det kommer nya människor hit till Sunne, och vi vill visa det genom en samling där vi fikar och umgås. Helt enkelt visar att vi finns, säger Cecilia Ramström.

På fredagseftermiddagen hade 120 personer anmält sig till hennes evenemang på Facebook – och hon räknar med att fler än så dyker upp på torget under lördagen.

– Jag blev så ledsen när jag läste artikeln i NWT om den planerade demonstrationen mot flyktingmottagande i Sunne. Jag tycker det är otäckt med all främlingsfientlighet som råder, och bestämde mig för att dra ihop en allmän sammankomst som välkomnar flyktingarna hit, berättar Cecilia Ramström.

Hennes ansökan till polisen inkom, och behandlades skyndsamt, under fredagen. I morgon lördag sker demonstrationen på Teatertorget.

– Vi är många som tycker det är roligt att det kommer nya människor hit till Sunne, och vi vill visa det genom en samling där vi fikar och umgås. Helt enkelt visar att vi finns, säger Cecilia Ramström.

På fredagseftermiddagen hade 120 personer anmält sig till hennes evenemang på Facebook – och hon räknar med att fler än så dyker upp på torget under lördagen.