2016-07-20 16:34

2016-07-20 16:34

Bjurbäcken bjuder in till hästdopp

STORFORS

Nu kan varma ryttare och hästar bege sig till sjön vid Bjurbäckens slussar i Storfors där de har öppnat för hästbad.

Det är Bjurbäckens byalag som har ansökt om tillstånd hos länsstyrelsen och kommunen för att få till hästbadplatsen.

– Även om det är en hästbadplats så är alla välkomna hit. Hästar är ju inte sådana som förbjuder andra utan även människor och hundar är välkomna, säger Tomas Rundh, ordförande i Bjurbäckens byalag, till Sveriges radio.

Det är Bjurbäckens byalag som har ansökt om tillstånd hos länsstyrelsen och kommunen för att få till hästbadplatsen.

– Även om det är en hästbadplats så är alla välkomna hit. Hästar är ju inte sådana som förbjuder andra utan även människor och hundar är välkomna, säger Tomas Rundh, ordförande i Bjurbäckens byalag, till Sveriges radio.