2016-03-11 09:46

2016-03-11 09:47

En anhållen för flera brott

STORFORS

En 28-årig man i Storfors anhölls på torsdagen, misstänkt för både misshandel och övergrepp i rättssak.

Den som utsattes var mannens fru och polisens ingripande gjordes på torsdagsförmiddagen. Mannen anhölls efter förhör.

Övergrepp i rättssak kan exempelvis vara att man hotar någon med våld om den polisanmäler ett brott, eller ger sig på någon för att den vittnat eller gjort en anmälan. Det är ett brott som kan ge böter eller som mest fängelse i fyra år, beroende på om brottet anses ringa eller grovt.

Den som utsattes var mannens fru och polisens ingripande gjordes på torsdagsförmiddagen. Mannen anhölls efter förhör.

Övergrepp i rättssak kan exempelvis vara att man hotar någon med våld om den polisanmäler ett brott, eller ger sig på någon för att den vittnat eller gjort en anmälan. Det är ett brott som kan ge böter eller som mest fängelse i fyra år, beroende på om brottet anses ringa eller grovt.