2016-05-23 11:03

2016-05-23 11:03

J18-VM 2019 spelas i Sverige

ISHOCKEY

Internationella ishockeyförbundets i Moskva har beslutat att Sverige ska arrangera J18-VM 2019. Beslutet var enhälligt.

– Intresset för juniorhockeyn har vuxit stort och det känns mycket positivt att vi nu får förtroendet att arrangera yngre JVM i Sverige. Svenska ishockeyförbundet firar 10 år 2022 och vi har visat intresse att arrangera J20-VM samma år. Det här beslutet är ett viktigt steg i förbundets plan för framtida internationella evanemang, säger förbundsordföranden Anders Larsson.

Det svenska förbundet ska nu starta arbetet att hitta lämpliga arrangörsorter.

 

– Intresset för juniorhockeyn har vuxit stort och det känns mycket positivt att vi nu får förtroendet att arrangera yngre JVM i Sverige. Svenska ishockeyförbundet firar 10 år 2022 och vi har visat intresse att arrangera J20-VM samma år. Det här beslutet är ett viktigt steg i förbundets plan för framtida internationella evanemang, säger förbundsordföranden Anders Larsson.

Det svenska förbundet ska nu starta arbetet att hitta lämpliga arrangörsorter.