2016-08-24 22:50

2016-08-24 22:50

Readly Express hästen att slå

TRAV: V86

Sedan Kriterievinsten har Readly Express varit kulletta av hästarna födda år 2012.
Under onsdagskvällen var det derbykval på Jägersro och den store förhandsfavoriten vann sitt lopp enkelt.
– Han kändes jättebra, kommenterade Jorma Kontio.

Efter att Readly Express vann Kriteriet förra hösten har han endast förlorat två lopp. Pacific Broline besegrade honom i Breeders' Crown-finalen och Readly Express fick se sig slagen av Southwind Mozart i årsdebuten i juni.

De tre övriga starterna i år har slutat med överlägsna segrar och det var länge sedan någon var så klar förhandsfavorit till en derbyseger som Readly Express.

Han spelades till 1,07 i odds i sitt försök och han vann utan problem. Jorma Kontio körde till ledningen efter ett drygt halvvarv och efter ett lågt tempo i loppet fick Readly Express sträcka ut i en snabb avslutning där segermarginalen blev fem längder.

– Det blev bra med ett lugnt förstavarv och sedan köra de sista 600 metrarna. Han var jättefin och sprang och klippte med öronen till slut. Hoppas att han är lika fin i finalen också, kommenterade Jorma Kontio.

Isor imponerade

En som växte fram som en allvarlig utmanare nästa söndag var Isor Håleryd och han fick en allt annat än enkel väg till finalen. Efter en dryg inledning till spets i den andra kurvan tryckte en het Farzad Boko på i dödens. Det första varvet öppnades på 10,5 men trots det kunde Isor Håleryd hålla undan till seger. Ett överbetyg går även till Farzad Boko som höll till andraplatsen.

– Efter halva loppet tänkte jag att där rök den derbychansen. 900 meter från mål kändes han tom men han tog tag i bettet igen och den här insatsen får han många plus i kanten för, sa Peter Untersteiner.

Pajas Face kommer att bli det stora hemmahoppet på Jägersro. Han vann sitt försök på ett tilltalande sätt efter att Christoffer Eriksson kört fram till dödens mitt i loppet.

Enda stoet som mötte hingstarna var Pasithea Face och hon kvalade in till finalen som tvåa från spets bakom Day or Night In, som spurtade förbi från hennes rygg.

– På förhand tyckte jag att rygg på Luddes häst var den bästa tänkbara och loppet blev precis som jag hade kört det i badkaret, sa Johan Untersteiner.

Det femte försöket vanns av Ceasar Sisu efter ett smyglopp och det sista försöket av Heavy Sound efter att Kenneth Haugstad avancerat fram till dödens ut på slutvarvet.

Caresse till final

Till stoderbyt kvalade Björn Goop in Caresse till finalen. Hon tog ledningen och sedan valde Goop att släppa till Darling Hornline. Caresse blev sedan tvåa bakom Per Nordströms häst med säker marginal ner till trean Galactica.

Favorit i stoderbyt kommer troligtvis Timbal att bli. Hon gjorde den första starten sedan i början av april men kunde trots det vinna före Trading efter ett tungt lopp. Det här var Tibals 24:e start i karriären och hennes sjuttonde vinst.

En allvarlig utmanare är Otrobanda som oväntat höll ledningen från innerspåret i sitt försök och vann på 12,1.

Efter att Readly Express vann Kriteriet förra hösten har han endast förlorat två lopp. Pacific Broline besegrade honom i Breeders' Crown-finalen och Readly Express fick se sig slagen av Southwind Mozart i årsdebuten i juni.

De tre övriga starterna i år har slutat med överlägsna segrar och det var länge sedan någon var så klar förhandsfavorit till en derbyseger som Readly Express.

Han spelades till 1,07 i odds i sitt försök och han vann utan problem. Jorma Kontio körde till ledningen efter ett drygt halvvarv och efter ett lågt tempo i loppet fick Readly Express sträcka ut i en snabb avslutning där segermarginalen blev fem längder.

– Det blev bra med ett lugnt förstavarv och sedan köra de sista 600 metrarna. Han var jättefin och sprang och klippte med öronen till slut. Hoppas att han är lika fin i finalen också, kommenterade Jorma Kontio.

Isor imponerade

En som växte fram som en allvarlig utmanare nästa söndag var Isor Håleryd och han fick en allt annat än enkel väg till finalen. Efter en dryg inledning till spets i den andra kurvan tryckte en het Farzad Boko på i dödens. Det första varvet öppnades på 10,5 men trots det kunde Isor Håleryd hålla undan till seger. Ett överbetyg går även till Farzad Boko som höll till andraplatsen.

– Efter halva loppet tänkte jag att där rök den derbychansen. 900 meter från mål kändes han tom men han tog tag i bettet igen och den här insatsen får han många plus i kanten för, sa Peter Untersteiner.

Pajas Face kommer att bli det stora hemmahoppet på Jägersro. Han vann sitt försök på ett tilltalande sätt efter att Christoffer Eriksson kört fram till dödens mitt i loppet.

Enda stoet som mötte hingstarna var Pasithea Face och hon kvalade in till finalen som tvåa från spets bakom Day or Night In, som spurtade förbi från hennes rygg.

– På förhand tyckte jag att rygg på Luddes häst var den bästa tänkbara och loppet blev precis som jag hade kört det i badkaret, sa Johan Untersteiner.

Det femte försöket vanns av Ceasar Sisu efter ett smyglopp och det sista försöket av Heavy Sound efter att Kenneth Haugstad avancerat fram till dödens ut på slutvarvet.

Caresse till final

Till stoderbyt kvalade Björn Goop in Caresse till finalen. Hon tog ledningen och sedan valde Goop att släppa till Darling Hornline. Caresse blev sedan tvåa bakom Per Nordströms häst med säker marginal ner till trean Galactica.

Favorit i stoderbyt kommer troligtvis Timbal att bli. Hon gjorde den första starten sedan i början av april men kunde trots det vinna före Trading efter ett tungt lopp. Det här var Tibals 24:e start i karriären och hennes sjuttonde vinst.

En allvarlig utmanare är Otrobanda som oväntat höll ledningen från innerspåret i sitt försök och vann på 12,1.