2016-07-11 15:03

2016-07-11 15:03

Björn Goop blir invald i Hall of Fame

TRAV

År 2013 valdes Olle Goop in i Hall of Fame i Nordiska travmuseet i Årjäng.
Nu är det även klart att Björn Goop tar en plats i den exklusiva skaran.

I samband med Årjängs V75-tävlingar kommande helg väljs fyra travprofiler in i ärorika Hall of Fame.

Tidigare har det offentliggjorts att John Buer, Einar Andersson och Algot Scott blir nya medlemmar. Nu står det även klart att Björn Goop kommer att bli invald.

Tolv raka championat

39-årige Björn Goop, som fyller 40 år senare i höst, har en meritlista som få kan matcha. Förra året tog han sitt tolfte raka kuskchampionat i Sverige och blev därmed unik. Tidigare delade han rekordet med nämnde Algot Scott.

Trots att Goop är född i en travfamilj var det inte givet att han skulle viga sitt liv åt sporten.

– Mina föräldrar ville nog att jag skulle utbilda mig till något annat, men när jag var 13 år fick jag en ponny och det blev orsaken till att jag ändå valde travet. Det var ingen lätt häst att hålla på med vilket blev en utmaning för mig som alltid gillat utmaningar. Min tävlingsinstinkt och min känsla för djur gjorde valet lätt, har Björn berättat tidigare.

I år har Björn medvetet dragit ner på sitt enormt uppskruvade arbetstempo. Trots det har storsegrarna kommit i strid ström under året och det kommer att stå mellan Björn och Örjan Kihlström om vem som blir årets kusk i Sverige 2016.

I samband med Årjängs V75-tävlingar kommande helg väljs fyra travprofiler in i ärorika Hall of Fame.

Tidigare har det offentliggjorts att John Buer, Einar Andersson och Algot Scott blir nya medlemmar. Nu står det även klart att Björn Goop kommer att bli invald.

Tolv raka championat

39-årige Björn Goop, som fyller 40 år senare i höst, har en meritlista som få kan matcha. Förra året tog han sitt tolfte raka kuskchampionat i Sverige och blev därmed unik. Tidigare delade han rekordet med nämnde Algot Scott.

Trots att Goop är född i en travfamilj var det inte givet att han skulle viga sitt liv åt sporten.

– Mina föräldrar ville nog att jag skulle utbilda mig till något annat, men när jag var 13 år fick jag en ponny och det blev orsaken till att jag ändå valde travet. Det var ingen lätt häst att hålla på med vilket blev en utmaning för mig som alltid gillat utmaningar. Min tävlingsinstinkt och min känsla för djur gjorde valet lätt, har Björn berättat tidigare.

I år har Björn medvetet dragit ner på sitt enormt uppskruvade arbetstempo. Trots det har storsegrarna kommit i strid ström under året och det kommer att stå mellan Björn och Örjan Kihlström om vem som blir årets kusk i Sverige 2016.