2016-07-09 06:00

2016-07-09 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Halmstad
Upploppets längd: 203 meter.
Väder: Mulet och 18 grader.

Kommentar om omgången

Lördagens V75-omgång körs i Halmstad och huvudnumret är Stosprintern med ett förstapris på 557 298 kronor. Det finns en värmländsk deltagare i loppet då Olav Mikkelborgs Merles Simone kvalade in till finalen. På pappret ser omgången favoritbetonad ut.

Favoriterna

Kalle Kalas (V75-5) var ytterst nära att komma till spets i ett V75-lopp i lördags men fick nöja sig med rygg på Ceasar Sisu. I den sista kurvan blev det fritt fram och han avslutade bra till andraplatsen utan att vara segeraktuell. Kalle Kalas är startsnabb och nu när det handlar om 1 609 meter, då man har en längre bit på raksträckan att accelerera och kurvan kommer snabbare efter starten, ska det vara bra chans att han tar spets från sitt innerspår och leder hela vägen.

Treasure Kronos (V75-3) vann sitt försök till Stosprintern på ett imponerande sätt och det är korrekt att hon är favorit i finalen. Det finns dock flera tuffa konkurrenter, bland annat Faye Bros som undertecknad håller som spetsfavorit från innerspåret, och en gardering kan löna sig.

Bravo Navarone (V75-7) svarade för en grym insats när han vann en V75-final under Elitloppshelgen på Solvalla. Ett innerspår i voltstart tillsammans med Erik Adielsson innebär en bra spetschans och om det inte blir ledningen lär Bravo Navarone öppna fort nog för att inte bli fast. Han kommer att bli svårslagen.

V75-dragen

Divisionist (V75-1) har varit ute i stenhårda gäng och har gjort bra insatser i start efter start. Trots ett bakspår över kort distans är han ett givet streck.

Tadpole (V75-2) är i bättre form än vad raden visar. Den här gången blir det urryckare för första gången och som lågprocentare på V75 känns han mycket intressant.

Värmlandshästar

Merles Simone (V75-3) avslutade vasst i sitt försök till Stosprintern och kan tjäna fina pengar.

Kommentar om omgången

Lördagens V75-omgång körs i Halmstad och huvudnumret är Stosprintern med ett förstapris på 557 298 kronor. Det finns en värmländsk deltagare i loppet då Olav Mikkelborgs Merles Simone kvalade in till finalen. På pappret ser omgången favoritbetonad ut.

Favoriterna

Kalle Kalas (V75-5) var ytterst nära att komma till spets i ett V75-lopp i lördags men fick nöja sig med rygg på Ceasar Sisu. I den sista kurvan blev det fritt fram och han avslutade bra till andraplatsen utan att vara segeraktuell. Kalle Kalas är startsnabb och nu när det handlar om 1 609 meter, då man har en längre bit på raksträckan att accelerera och kurvan kommer snabbare efter starten, ska det vara bra chans att han tar spets från sitt innerspår och leder hela vägen.

Treasure Kronos (V75-3) vann sitt försök till Stosprintern på ett imponerande sätt och det är korrekt att hon är favorit i finalen. Det finns dock flera tuffa konkurrenter, bland annat Faye Bros som undertecknad håller som spetsfavorit från innerspåret, och en gardering kan löna sig.

Bravo Navarone (V75-7) svarade för en grym insats när han vann en V75-final under Elitloppshelgen på Solvalla. Ett innerspår i voltstart tillsammans med Erik Adielsson innebär en bra spetschans och om det inte blir ledningen lär Bravo Navarone öppna fort nog för att inte bli fast. Han kommer att bli svårslagen.

V75-dragen

Divisionist (V75-1) har varit ute i stenhårda gäng och har gjort bra insatser i start efter start. Trots ett bakspår över kort distans är han ett givet streck.

Tadpole (V75-2) är i bättre form än vad raden visar. Den här gången blir det urryckare för första gången och som lågprocentare på V75 känns han mycket intressant.

Värmlandshästar

Merles Simone (V75-3) avslutade vasst i sitt försök till Stosprintern och kan tjäna fina pengar.