2016-07-08 22:49

2016-07-08 23:13

Inga problem för Quantanamera

TRAV: Arvika

Under fredagskvällen körde Arvika sin största travdag för året.
I Arvikas jubileumslopp tog Quantanamera och Erik Berglöf en bejublad seger.
– Efter Copiad är hon den bästa häst som jag har haft, berättade Berglöf.

Arvikas jubileumslopp över kort distans brukar bli en rivig historia och årets upplaga var sannerligen inget undantag.

I en hård kamp om ledningen var Liberty V.H. snabbast ut och Remee la Marc tog snabbt dödens. Carl Johan Jepson attackerade tidigt med Pepe di Jesolo men blev utsvarad i tredjespår och backades sist. Erik Berglöf placerade Quantanamera i fjärde par utvändigt. När attacken kom på den sista långsidan bet det bra och trots en slutkurva i fjärdespår avgjorde Quantanamera lätt på upploppet.

– Hon är stenhård och efter Copiad är hon den bästa häst som jag haft. Det är inte många som klarar att gå en sådan slutkurva som hon gjorde på Arvikas bana och hon går alltid in i mål. Nästa start blir i Silverdivisionen i Årjäng nästa helg, berättar Erik Berglöf för NWT.

Svenskt rekord

Under kvällen kördes även den första upplagan av Julijakten i monté. Loppet samlade ett vasst startfält och det blev succé direkt när Krusen vann det nya svenska rekordet 26,5/2 500 meter trots en galopp. Men det var mycket strul för Krusen. Först orsakade han en omstart genom en tjuvstart och när loppet väl kom iväg galopperade han och tappade cirka 40 meter. Det var först efter att halva loppet var avverkat som Krusen fick kontakt med fältet och Sofia Adolfsson attackerade direkt. Varvet från mål övertog Krusen ledningen och han ryckte åt sig ett stort försprång på den sista långsidan. Det försprånget krympte en hel del till slut men Krusen var aldrig i förlustfara.

– Det här trodde jag inte med den inledningen som vi hade, men det var fasen vad han gick! Han var inte helt enkel att rida men en fin häst. Det här var verkligen trevligt, det är mycket folk på plats och det är en stor seger, sa Adolfsson.

Mikael J Andersson vann två lopp under kvällen. En kom inom V64-spelet med Teo som han körde till spets på den första långsidan och sedan vann Teo knappt före Mjölner Fokus.

– Jag höll på att på att göra bort mig när jag körde undan och gav Mjölneröds häst luckan men min häst räddade mig, sa Andersson.

Den andra segern kom från spets med Kick Off T.J. före V64-spelet.

V64-1 bjöd på en skräll när comebackande Sir Chic spurtade ner Global Newsletter.

Doutje fick ett tungt lopp i V64-3 utvändigt om ledande Gongfu, men kunde trots det vinna med knapp marginal.

En tung inledning fick Evening Prayer i V64-5 innan hon kom till spets efter ett knappt varv men vann ändå lätt.

I lopp tio vann Malibu Classic på ett nytt banrekord för treåriga ston; 15,3/2 100 meter.

Arvikas jubileumslopp över kort distans brukar bli en rivig historia och årets upplaga var sannerligen inget undantag.

I en hård kamp om ledningen var Liberty V.H. snabbast ut och Remee la Marc tog snabbt dödens. Carl Johan Jepson attackerade tidigt med Pepe di Jesolo men blev utsvarad i tredjespår och backades sist. Erik Berglöf placerade Quantanamera i fjärde par utvändigt. När attacken kom på den sista långsidan bet det bra och trots en slutkurva i fjärdespår avgjorde Quantanamera lätt på upploppet.

– Hon är stenhård och efter Copiad är hon den bästa häst som jag haft. Det är inte många som klarar att gå en sådan slutkurva som hon gjorde på Arvikas bana och hon går alltid in i mål. Nästa start blir i Silverdivisionen i Årjäng nästa helg, berättar Erik Berglöf för NWT.

Svenskt rekord

Under kvällen kördes även den första upplagan av Julijakten i monté. Loppet samlade ett vasst startfält och det blev succé direkt när Krusen vann det nya svenska rekordet 26,5/2 500 meter trots en galopp. Men det var mycket strul för Krusen. Först orsakade han en omstart genom en tjuvstart och när loppet väl kom iväg galopperade han och tappade cirka 40 meter. Det var först efter att halva loppet var avverkat som Krusen fick kontakt med fältet och Sofia Adolfsson attackerade direkt. Varvet från mål övertog Krusen ledningen och han ryckte åt sig ett stort försprång på den sista långsidan. Det försprånget krympte en hel del till slut men Krusen var aldrig i förlustfara.

– Det här trodde jag inte med den inledningen som vi hade, men det var fasen vad han gick! Han var inte helt enkel att rida men en fin häst. Det här var verkligen trevligt, det är mycket folk på plats och det är en stor seger, sa Adolfsson.

Mikael J Andersson vann två lopp under kvällen. En kom inom V64-spelet med Teo som han körde till spets på den första långsidan och sedan vann Teo knappt före Mjölner Fokus.

– Jag höll på att på att göra bort mig när jag körde undan och gav Mjölneröds häst luckan men min häst räddade mig, sa Andersson.

Den andra segern kom från spets med Kick Off T.J. före V64-spelet.

V64-1 bjöd på en skräll när comebackande Sir Chic spurtade ner Global Newsletter.

Doutje fick ett tungt lopp i V64-3 utvändigt om ledande Gongfu, men kunde trots det vinna med knapp marginal.

En tung inledning fick Evening Prayer i V64-5 innan hon kom till spets efter ett knappt varv men vann ändå lätt.

I lopp tio vann Malibu Classic på ett nytt banrekord för treåriga ston; 15,3/2 100 meter.