2016-06-24 17:50

2016-06-24 17:51

Högbergs första seger på 16 år

TRAV: Årjäng

Inför midsommarafton hade inte Olof Högberg vunnit ett travlopp sedan den 28 juli år 2000.
Men då slog han till genom att vinna V65-3 i Årjäng med Ivan.
– Det har varit kusken emot i de tidigare starterna, kommenterade Högberg.

Ivan hade inlett karriären på ett lovande sätt med två andraplatser för att sedan bli femma från dödens i den tredje starten.

I start nummer fyra kom den första vinsten och det efter en rejäl avslutning.

Ivan hade ett bakspår och hamnade i femte par invändigt. Det såg länge mörkt ut från den positionen, men dryga halvvarvet från mål kom luckan och efter en vass spurt i vida spår fångade Ivan in ledande Vallentina i sista steget.

– Jag har hållit upp med travet av olika anledningar men nu är jag i gång igen. Jag har sett Ivan sedan han var unghäst i Arvika. Det har varit en kanonhäst hela tiden och ifjol fick jag möjlighet att köpa honom. Jag var lite sen upp till bilen i dag och vi fick ligga still på innerspår till det blev en lucka. När den kom bet han i rejält, speciellt sista 200 metrarna, sa Högberg.

Nytt banrekord

I snabbloppet blev det en överraskning när hemmahästen Liberty V.H. vann tillsammans med sin tränare Per Ludvig Nilsen.

Efter en perfekt start bar det av till ledningen och när Liberty V.H. avslutade det sista halvvarvet på 1.09 var konkurrenterna chanslösa att utmana.

– Hon är absolut bäst när hon får trava i ledningen så planen var att komma dit. Med ett lugnt förstavarv trodde jag att de andra skulle få svårt att slå henne. För dagen är hon stallets bästa häst. Jag har haft lite problem med skador och förkylningar, men nu är stallet på gång, sa Nilsen.

Liberty V.H. vann på tiden 12,8/1 640 meter, det är ett nytt banrekord för äldre ston med voltstart.

Global Steffo kom i gång sent i år men nu är han verkligen på gång. I V65-5 tog han sin andra raka seger. Precis som senast vann han från ledningen och han gjorde årets klart bästa insats när han vann säkert.

– Jag körde vad som gick från start och det var aldrig någon stor risk att vi skulle bli av med ledningen. Han blir bättre och bättre för varje start, kommenterade Magnus Jakobsson.

Norsk seger

Den andra avdelningen var ett kallblodslopp och som så ofta förr blev det en norsk seger. Olav Mikkelborg fick chansen bakom Pave Odin, som avgjorde på ett rejält sätt efter en attack från sjunde par utvändigt 1 300 meter kvar.

En mycket imponerade insats svarade Hush Teemer för när han vann V65-finalen. Rickard Svanstedt körde fram till dödens i utgången av den andra kurvan och Hush Teemer svarade säkert ut Goldstrike B.G. den sista biten.

I V65-1 ledde Zitazarita M.J. från start till mål från sitt innerspår.

Ivan hade inlett karriären på ett lovande sätt med två andraplatser för att sedan bli femma från dödens i den tredje starten.

I start nummer fyra kom den första vinsten och det efter en rejäl avslutning.

Ivan hade ett bakspår och hamnade i femte par invändigt. Det såg länge mörkt ut från den positionen, men dryga halvvarvet från mål kom luckan och efter en vass spurt i vida spår fångade Ivan in ledande Vallentina i sista steget.

– Jag har hållit upp med travet av olika anledningar men nu är jag i gång igen. Jag har sett Ivan sedan han var unghäst i Arvika. Det har varit en kanonhäst hela tiden och ifjol fick jag möjlighet att köpa honom. Jag var lite sen upp till bilen i dag och vi fick ligga still på innerspår till det blev en lucka. När den kom bet han i rejält, speciellt sista 200 metrarna, sa Högberg.

Nytt banrekord

I snabbloppet blev det en överraskning när hemmahästen Liberty V.H. vann tillsammans med sin tränare Per Ludvig Nilsen.

Efter en perfekt start bar det av till ledningen och när Liberty V.H. avslutade det sista halvvarvet på 1.09 var konkurrenterna chanslösa att utmana.

– Hon är absolut bäst när hon får trava i ledningen så planen var att komma dit. Med ett lugnt förstavarv trodde jag att de andra skulle få svårt att slå henne. För dagen är hon stallets bästa häst. Jag har haft lite problem med skador och förkylningar, men nu är stallet på gång, sa Nilsen.

Liberty V.H. vann på tiden 12,8/1 640 meter, det är ett nytt banrekord för äldre ston med voltstart.

Global Steffo kom i gång sent i år men nu är han verkligen på gång. I V65-5 tog han sin andra raka seger. Precis som senast vann han från ledningen och han gjorde årets klart bästa insats när han vann säkert.

– Jag körde vad som gick från start och det var aldrig någon stor risk att vi skulle bli av med ledningen. Han blir bättre och bättre för varje start, kommenterade Magnus Jakobsson.

Norsk seger

Den andra avdelningen var ett kallblodslopp och som så ofta förr blev det en norsk seger. Olav Mikkelborg fick chansen bakom Pave Odin, som avgjorde på ett rejält sätt efter en attack från sjunde par utvändigt 1 300 meter kvar.

En mycket imponerade insats svarade Hush Teemer för när han vann V65-finalen. Rickard Svanstedt körde fram till dödens i utgången av den andra kurvan och Hush Teemer svarade säkert ut Goldstrike B.G. den sista biten.

I V65-1 ledde Zitazarita M.J. från start till mål från sitt innerspår.