2016-06-18 06:00

2016-06-18 06:00

V75 i sista stund

TRAV

Boden
Upploppets längd: 200 meter.
Väder: Mulet och 17 grader.

Kommentar om omgången

V75 är på en Norrlandsturné. Efter Östersund förra veckan är det Boden som är värd den här gången och det är ett midnattstrav på nytt med första V75-start klockan 20.30. Huvudloppet är Norrbottens Stora Pris. Det är en miljon kronor till vinnaren och som sig bör med sådana prissummor är det många topphästar med i fältet. Undertecknads vinnare är Propulsion.

Favoriterna

Hawk Cliff (V75-5) var inte som bäst på V75 i den senaste starten men det visade sig efteråt att han hade en halsinfektion. I starterna före det övertygande han stort, vilket gjorde honom till favorit i starten på Åby när han var sjuk. Enligt stallet tränar Hawk Cliff bra inför den här starten och det ser ut att vara en mycket bra segerchans.

Le Chapeau (V75-3) har fyra segrar på fem starter i år och vid förlusten satt han fast som sexa. Le Chapeau har visat en riktigt bra inställning och precis som senast kommer det att bli en jänkarvagn och barfota runt om. Det ska vara bra segerchans på nytt.

Tangen Haap (V75-2) var stenhårt spelad från dubbla tillägg i ett V75-lopp i Gävle den 21 maj och gjorde en klart godkänd insats som femma. Nu är läget klart bättre och det mesta talar för att det kommer att bli barfota runt om nu, en intressant förändring. Bra segerchans, men det finns en häst som ni bör strecka och honom hittar ni under V75-dragen.

V75-dragen

Whitehouse Express (V75-1) var kanonbra som fyra senast i en V75-final som Bravo Navarone vann. Whitehouse Express gick då ett mycket rejält slutvarv från sjätte par utvändigt. Visst han är favorit men en bra spik att inleda omgången med.

Eldvin (V75-2) satt fast i Östersund i lördags och såg fin ut. Med två lopp i kroppen efter vila borde formen vara ytterligare framflyttad och Jörgen Westholms stall visar toppform för dagen.

Västerbo Arthur (V75-3) avslutade sylvasst som trea i lördags och ska streckas om man garderar Le Chapeau.

Kommentar om omgången

V75 är på en Norrlandsturné. Efter Östersund förra veckan är det Boden som är värd den här gången och det är ett midnattstrav på nytt med första V75-start klockan 20.30. Huvudloppet är Norrbottens Stora Pris. Det är en miljon kronor till vinnaren och som sig bör med sådana prissummor är det många topphästar med i fältet. Undertecknads vinnare är Propulsion.

Favoriterna

Hawk Cliff (V75-5) var inte som bäst på V75 i den senaste starten men det visade sig efteråt att han hade en halsinfektion. I starterna före det övertygande han stort, vilket gjorde honom till favorit i starten på Åby när han var sjuk. Enligt stallet tränar Hawk Cliff bra inför den här starten och det ser ut att vara en mycket bra segerchans.

Le Chapeau (V75-3) har fyra segrar på fem starter i år och vid förlusten satt han fast som sexa. Le Chapeau har visat en riktigt bra inställning och precis som senast kommer det att bli en jänkarvagn och barfota runt om. Det ska vara bra segerchans på nytt.

Tangen Haap (V75-2) var stenhårt spelad från dubbla tillägg i ett V75-lopp i Gävle den 21 maj och gjorde en klart godkänd insats som femma. Nu är läget klart bättre och det mesta talar för att det kommer att bli barfota runt om nu, en intressant förändring. Bra segerchans, men det finns en häst som ni bör strecka och honom hittar ni under V75-dragen.

V75-dragen

Whitehouse Express (V75-1) var kanonbra som fyra senast i en V75-final som Bravo Navarone vann. Whitehouse Express gick då ett mycket rejält slutvarv från sjätte par utvändigt. Visst han är favorit men en bra spik att inleda omgången med.

Eldvin (V75-2) satt fast i Östersund i lördags och såg fin ut. Med två lopp i kroppen efter vila borde formen vara ytterligare framflyttad och Jörgen Westholms stall visar toppform för dagen.

Västerbo Arthur (V75-3) avslutade sylvasst som trea i lördags och ska streckas om man garderar Le Chapeau.