2016-06-18 06:00

2016-06-18 06:00

Fjärde raka för Thorn Bird?

TRAV: Färjestad måndag. Första start

På måndag kör Färjestad sin sista travkväll innan det är dags för ett sommaruppehåll fram till den 8 augusti.

Det är en V5-kväll och i den första avdelningen tror vi att Thorn Bird förlänger sin segerrad.

I måndags var det riktigt fin sport på Färjestad när det var 80-årsjubileum och NWT-dag. Lika hög klass är det inte nu på måndag men det finns ett par godbitar att se fram emot.

Den första avdelningen körs över lång distans och har endast lockat sex deltagare. Med tre raka segrar i bagaget kommer Thorn Bird, som slutade trea i Stochampionatet förra året, med stor sannolikhet att bli klar favorit och vi spikar på V5.

– Det har släppt för henne rejält på slutet. Hon var med i hårda lopp förra året och jag tror att det är det som vi får betalt för nu. Nu blir det tre veckor mellan starterna och det passar bra så att vi har kunnat träna på lite hårdare i sanden. Hon ska kunna vinna på nytt, men jag vill vara ödmjuk då det är lätt att förlora ett travlopp. Det kommer att bli barfota runt om igen, säger Eric Martinsson.

Man brukar tala om hästar som står på tur för en seger och en sådant är tveklöst Ed Force. Björn Beckmans häst har gjort flera bra insatser på slutet utan att få sätta pricken över i:et. Nu har han ett innerspår bakom startbilen. Ed Force är aningen hårt anmäld till en spårtrappa, men vi tycker att han är bra nog för att lösa den här uppgiften.

V5-omgången avslutas med ett stolopp och här tror vi att streck för Charmant Hornline, Sanda Sinova och Bra Mizzlycka räcker långt.

V5-1

6 Thorn Bird

1 Kasper Roc

2 Dewey Luvs Britt

5 Tennis

3 Gatlin Bob

4 Increase Broline

V5-2

2 Fanny Band

8 Gongfu

13 Joyful Lad

4 Waffel

1 Beatbox

11 Forrest Fayline

10 Larry Boy

9 Sign Me Up Too

5 Hannibalyougotmail

3 Dallas S.I.R.

6 Gaia Magic

12 Easter Beer

7 Joker C.E.

V5-3:

1 Ed Force

4 Ruee vers Geants

9 Stardust Hill

10 Royal Starlight

5 Wille Willow

11 Global Oxygen

3 Dreamgirl Zon

12 Blue Moon

6 Medal Hangre

7 Jagent

8 Gidde

2 La Belle Danseur

V5-4

9 Carbureightr

4 Red Pond Peak

11 Order by Messi

10 Kurt Sånna

5 Before the Storm

3 Rita de Castella

1 Nebukanesar

6 Bransby Sweet Kiss

7 Maja Bus

12 Ullric

2 Nancy L.G.

8 One Magic Neil

V5-5

7 Charmant Hornline

4 Bra Mizzlycka

1 Sanda Sinova

9 Twist'n Shout

2 Turbulence

10 Zeta de Castella

6 Florence Zon

11 Lajos Cella

5 Västerbo Maple

3 Billabong

8 Stardust S.I.R.

Stora V5-systemet (ovan strecket): 1x5x6x7x3 = 630 rader. Lilla V5-systemet (halvfet stil): 1x3x2x3x3 = 54 rader .

Övriga lopp

Lopp 1: 9 Wordfeud, 7 C.C.Sugar, 6 Josef Palema Outs: 1 La Petit Mon Amie.

Lopp 2: 4 Nisse Roc, 6 Give Me Ten, 3 Målaresven Outs: 7 Merlo Avenue.

Lopp 3: 5 Cat’s Klondike, 1 King Highlight, 7 Power Alone Outs: 10 Hunter Mahan.

Lopp 4: 4 Mellby Donna, 13 Elma’s Rose, 10 Jula Princess Outs: 1 Concordia E.A.

Lopp 10: 5 Carro’s Gift, 11 Lotta Roc, 7 Cash Fast Outs: 1 I Am Legend.

V5-1

6 Thorn Bird kommer med tre raka segrar till den här starten och vi tror att segerraden kommer att utökas ytterligare. Vid den första segern gav Carl Johan Jepson Thorn Bird ett smörlopp och hon avgjorde utan problem mot Juvels Boy och Kabal. Vid de två efterföljande segrarna har Thorn Bird travat i ledningen och vunnit säkert. Det är endast sex hästar till start och det kan mycket väl bli ett pärlband av hästar på innerspår under en stor del av loppet, men vi känner oss trygga med tanken att Thorn Bird kommer att vara först i mål.

1 Kasper Roc är ensam på start och han kommer naturligtvis ta ledningen initialt om han inte skulle galoppera, vilket det inte finns någon anledning att tro att han kommer att göra. Kasper Roc var tapper som tvåa på Färjestad i måndags när han från dödens blev nerspeedad av Vikens Primadora den sista biten.

2 Dewey Luvs Britt inkom som tvåa bakom Lets Dance D.E. i Lärlingseliten på Solvalla under Elitloppshelgen, men blev diskvalificerad för trängning. Spekulerar man i favoritfall är han värd ett streck, men vi tror som sagt att Thorn Bird blir svårstoppad i V5-inledningen.

V5-2

2 Fanny Band avgjorde på ett rejält sätt vid segern den 23 maj och visade att formen är fortsatt bra vid fjärdeplatsen på Åby senast.

8 Gongfu har stått på tur för en seger ett tag och den kom senast trots ett lopp i dödens i hårt tempot. Han kan vinna på nytt.

V5-3

1 Ed Force har visat fin form under en längre tid och han måste helt enkelt få vinna lopp snart. I den senaste starten var han ytterst nära att besegra ledande Damn What a Rush från dödens. Ed Force kan öppna snabbt - dags för en seger nu?

4 Ruee vers Geants är snabb för klassen och går han felfritt ska det vara en bra segerchans från ett fint utgångsläge.

V5-4

9 Carbureightr är en fin travare och han har visat form i de senaste starterna. Senast spetsade han på Färjestad men kunde inte stå emot Frantic till slut. Vi ger Carbureightr tipset trots ett bakspår.

4 Red Pond Peak gjorde ett bra lopp från ledningen senast. När det dessutom var den första starten på sex månader lär han vara framflyttad i form till den här gången.

V5-5

7 Charmant Hornline har bara två segrar på 25 starter men har ofta fått göra grovjobbet på egen hand i loppen och det har någon konkurrent profiterat på. Hon var senast ute i ett hårt lopp på Solvalla under Elitloppshelgen och räckte inte. Hon får vår tipsetta, men vi garderar med två hästar.

4 Bra Mizzlycka har varit riktigt bra i år med tre segrar på fem starter. Blev femma efter ett offensivt upplägg senast.

1 Sanda Sinova satt fast i den senaste starten.

I måndags var det riktigt fin sport på Färjestad när det var 80-årsjubileum och NWT-dag. Lika hög klass är det inte nu på måndag men det finns ett par godbitar att se fram emot.

Den första avdelningen körs över lång distans och har endast lockat sex deltagare. Med tre raka segrar i bagaget kommer Thorn Bird, som slutade trea i Stochampionatet förra året, med stor sannolikhet att bli klar favorit och vi spikar på V5.

– Det har släppt för henne rejält på slutet. Hon var med i hårda lopp förra året och jag tror att det är det som vi får betalt för nu. Nu blir det tre veckor mellan starterna och det passar bra så att vi har kunnat träna på lite hårdare i sanden. Hon ska kunna vinna på nytt, men jag vill vara ödmjuk då det är lätt att förlora ett travlopp. Det kommer att bli barfota runt om igen, säger Eric Martinsson.

Man brukar tala om hästar som står på tur för en seger och en sådant är tveklöst Ed Force. Björn Beckmans häst har gjort flera bra insatser på slutet utan att få sätta pricken över i:et. Nu har han ett innerspår bakom startbilen. Ed Force är aningen hårt anmäld till en spårtrappa, men vi tycker att han är bra nog för att lösa den här uppgiften.

V5-omgången avslutas med ett stolopp och här tror vi att streck för Charmant Hornline, Sanda Sinova och Bra Mizzlycka räcker långt.

V5-1

6 Thorn Bird

1 Kasper Roc

2 Dewey Luvs Britt

5 Tennis

3 Gatlin Bob

4 Increase Broline

V5-2

2 Fanny Band

8 Gongfu

13 Joyful Lad

4 Waffel

1 Beatbox

11 Forrest Fayline

10 Larry Boy

9 Sign Me Up Too

5 Hannibalyougotmail

3 Dallas S.I.R.

6 Gaia Magic

12 Easter Beer

7 Joker C.E.

V5-3:

1 Ed Force

4 Ruee vers Geants

9 Stardust Hill

10 Royal Starlight

5 Wille Willow

11 Global Oxygen

3 Dreamgirl Zon

12 Blue Moon

6 Medal Hangre

7 Jagent

8 Gidde

2 La Belle Danseur

V5-4

9 Carbureightr

4 Red Pond Peak

11 Order by Messi

10 Kurt Sånna

5 Before the Storm

3 Rita de Castella

1 Nebukanesar

6 Bransby Sweet Kiss

7 Maja Bus

12 Ullric

2 Nancy L.G.

8 One Magic Neil

V5-5

7 Charmant Hornline

4 Bra Mizzlycka

1 Sanda Sinova

9 Twist'n Shout

2 Turbulence

10 Zeta de Castella

6 Florence Zon

11 Lajos Cella

5 Västerbo Maple

3 Billabong

8 Stardust S.I.R.

Stora V5-systemet (ovan strecket): 1x5x6x7x3 = 630 rader. Lilla V5-systemet (halvfet stil): 1x3x2x3x3 = 54 rader .

Övriga lopp

Lopp 1: 9 Wordfeud, 7 C.C.Sugar, 6 Josef Palema Outs: 1 La Petit Mon Amie.

Lopp 2: 4 Nisse Roc, 6 Give Me Ten, 3 Målaresven Outs: 7 Merlo Avenue.

Lopp 3: 5 Cat’s Klondike, 1 King Highlight, 7 Power Alone Outs: 10 Hunter Mahan.

Lopp 4: 4 Mellby Donna, 13 Elma’s Rose, 10 Jula Princess Outs: 1 Concordia E.A.

Lopp 10: 5 Carro’s Gift, 11 Lotta Roc, 7 Cash Fast Outs: 1 I Am Legend.

V5-1

6 Thorn Bird kommer med tre raka segrar till den här starten och vi tror att segerraden kommer att utökas ytterligare. Vid den första segern gav Carl Johan Jepson Thorn Bird ett smörlopp och hon avgjorde utan problem mot Juvels Boy och Kabal. Vid de två efterföljande segrarna har Thorn Bird travat i ledningen och vunnit säkert. Det är endast sex hästar till start och det kan mycket väl bli ett pärlband av hästar på innerspår under en stor del av loppet, men vi känner oss trygga med tanken att Thorn Bird kommer att vara först i mål.

1 Kasper Roc är ensam på start och han kommer naturligtvis ta ledningen initialt om han inte skulle galoppera, vilket det inte finns någon anledning att tro att han kommer att göra. Kasper Roc var tapper som tvåa på Färjestad i måndags när han från dödens blev nerspeedad av Vikens Primadora den sista biten.

2 Dewey Luvs Britt inkom som tvåa bakom Lets Dance D.E. i Lärlingseliten på Solvalla under Elitloppshelgen, men blev diskvalificerad för trängning. Spekulerar man i favoritfall är han värd ett streck, men vi tror som sagt att Thorn Bird blir svårstoppad i V5-inledningen.

V5-2

2 Fanny Band avgjorde på ett rejält sätt vid segern den 23 maj och visade att formen är fortsatt bra vid fjärdeplatsen på Åby senast.

8 Gongfu har stått på tur för en seger ett tag och den kom senast trots ett lopp i dödens i hårt tempot. Han kan vinna på nytt.

V5-3

1 Ed Force har visat fin form under en längre tid och han måste helt enkelt få vinna lopp snart. I den senaste starten var han ytterst nära att besegra ledande Damn What a Rush från dödens. Ed Force kan öppna snabbt - dags för en seger nu?

4 Ruee vers Geants är snabb för klassen och går han felfritt ska det vara en bra segerchans från ett fint utgångsläge.

V5-4

9 Carbureightr är en fin travare och han har visat form i de senaste starterna. Senast spetsade han på Färjestad men kunde inte stå emot Frantic till slut. Vi ger Carbureightr tipset trots ett bakspår.

4 Red Pond Peak gjorde ett bra lopp från ledningen senast. När det dessutom var den första starten på sex månader lär han vara framflyttad i form till den här gången.

V5-5

7 Charmant Hornline har bara två segrar på 25 starter men har ofta fått göra grovjobbet på egen hand i loppen och det har någon konkurrent profiterat på. Hon var senast ute i ett hårt lopp på Solvalla under Elitloppshelgen och räckte inte. Hon får vår tipsetta, men vi garderar med två hästar.

4 Bra Mizzlycka har varit riktigt bra i år med tre segrar på fem starter. Blev femma efter ett offensivt upplägg senast.

1 Sanda Sinova satt fast i den senaste starten.