2016-06-08 22:52

2016-06-08 22:52

Trippel för Ulf Ohlsson

TRAV: V86 Solvalla

Med sommarens intåg är det ett uppehåll för V86xpress.

Under onsdagen var det Solvalla som var värd för V86-omgången och den dominerades av Ulf Ohlsson som vann tre avdelningar.

Ohlsson tog sina segrar med Reijo Liljendahls duo Danne Edel och Mellby Emeralds samt med Undine, som tränas av Catarina Lundström.

Danne Edel har styrkan som vapen och det brukar oftast vara han som får göra grovjobbet i loppen. Den här gången slapp han det och efter en snäll resa i fjärde par utvändigt i ett hårt tempo avgjorde han utan problem till slut.

Mellby Emeralds gjorde karriärens tredje start och den slutade med den andra segern efter att han från spets hållit undan för en tapper Bruno Bagheera.

– En förnuftig häst som har inlett karriären bra. Han kändes jättefin hela vägen, kommenterade Olsson.

Mersmakande seger

Undine tillhörde de bästa tvååringarna ifjol och när hon vann den sjätte avdelningen innebar det hennes första seger som treåring.

Segern togs på ett klart mersmakande sätt när hon från fjärde par utvändigt kom med en hastig attack på den sista långsidan och plockade ner favoriten Caddie Lisieux, som kördes fram till dödens i den andra kurvan, i en tight upploppsduell.

– Jag har sett henne förut och visste att det var en jättefin häst. Hon kändes stark och rejäl i den sista kurvan och på upploppet avgjorde hon på ett bra sätt, sa Ohlsson.

Kenneth Haugstad fick inte vinna med Caddie Lisieux, men i den sjunde avdelningen satte han dit fjolårets Oaksvinnare Spoil Me. Allt blev fel inledningsvis och Spoil Me backades sist och hamnade till slut i fjärde par invändigt. Spoil Me låg friskt på bettet hela vägen och när luckan kom in på upploppet avslutade hon sylvasst till seger.

– Hon var inte som bäst vid Drottning Silvias pokal på Åby, men det var mer tryck i henne senast och ännu mer tryck i dag. Vi skulle köra snällt då det kommer många stora lopp framöver och att köra snällt och vinna är bra, sa Haugstad.

Lätt för Gareth Boko

På tal om kulltoppar så startade förra årets bästa tvååring Gareth Boko i Ibrahim Pashas lopp, som placerades utanför V86 då endast sex hästar anmäldes.

Gareth Boko hade ett nyttigt lopp i kroppen och han imponerade när han vann efter ett lopp utvändigt om ledande Algot Zonett.

Åtta rätt på V86 gav drygt 110 000 kronor och den största överraskningen för spelarna kom i den första avdelningen.

Favoriten Bianca Am tog ledningen från sitt innerspår men hade inte sin bästa dag och var trött in på upploppet och galopperade som slagen. Från rygg på Bianca Am hade Tide Water och Torbjörn Jansson hittat ut i den sista kurvan och hon avgjorde lekande lätt.

– Jag var optimist på förhand och är inte överraskad över den här segern. Hon är bra varje gång, hade bra läge och mötte inte så hårt motstånd, sa Torbjörn Jansson.

Mr 100 procent

Conrad Lugauer gjorde resan från Skåne till Stockholm med en häst och utdelningen blev bästa tänkbara då Takestwoforatango vann den sista avdelningen. Han avslutade med 09,5/400 meter och då kunde inte den ledande favoriten Trabant svara.

Ohlsson tog sina segrar med Reijo Liljendahls duo Danne Edel och Mellby Emeralds samt med Undine, som tränas av Catarina Lundström.

Danne Edel har styrkan som vapen och det brukar oftast vara han som får göra grovjobbet i loppen. Den här gången slapp han det och efter en snäll resa i fjärde par utvändigt i ett hårt tempo avgjorde han utan problem till slut.

Mellby Emeralds gjorde karriärens tredje start och den slutade med den andra segern efter att han från spets hållit undan för en tapper Bruno Bagheera.

– En förnuftig häst som har inlett karriären bra. Han kändes jättefin hela vägen, kommenterade Olsson.

Mersmakande seger

Undine tillhörde de bästa tvååringarna ifjol och när hon vann den sjätte avdelningen innebar det hennes första seger som treåring.

Segern togs på ett klart mersmakande sätt när hon från fjärde par utvändigt kom med en hastig attack på den sista långsidan och plockade ner favoriten Caddie Lisieux, som kördes fram till dödens i den andra kurvan, i en tight upploppsduell.

– Jag har sett henne förut och visste att det var en jättefin häst. Hon kändes stark och rejäl i den sista kurvan och på upploppet avgjorde hon på ett bra sätt, sa Ohlsson.

Kenneth Haugstad fick inte vinna med Caddie Lisieux, men i den sjunde avdelningen satte han dit fjolårets Oaksvinnare Spoil Me. Allt blev fel inledningsvis och Spoil Me backades sist och hamnade till slut i fjärde par invändigt. Spoil Me låg friskt på bettet hela vägen och när luckan kom in på upploppet avslutade hon sylvasst till seger.

– Hon var inte som bäst vid Drottning Silvias pokal på Åby, men det var mer tryck i henne senast och ännu mer tryck i dag. Vi skulle köra snällt då det kommer många stora lopp framöver och att köra snällt och vinna är bra, sa Haugstad.

Lätt för Gareth Boko

På tal om kulltoppar så startade förra årets bästa tvååring Gareth Boko i Ibrahim Pashas lopp, som placerades utanför V86 då endast sex hästar anmäldes.

Gareth Boko hade ett nyttigt lopp i kroppen och han imponerade när han vann efter ett lopp utvändigt om ledande Algot Zonett.

Åtta rätt på V86 gav drygt 110 000 kronor och den största överraskningen för spelarna kom i den första avdelningen.

Favoriten Bianca Am tog ledningen från sitt innerspår men hade inte sin bästa dag och var trött in på upploppet och galopperade som slagen. Från rygg på Bianca Am hade Tide Water och Torbjörn Jansson hittat ut i den sista kurvan och hon avgjorde lekande lätt.

– Jag var optimist på förhand och är inte överraskad över den här segern. Hon är bra varje gång, hade bra läge och mötte inte så hårt motstånd, sa Torbjörn Jansson.

Mr 100 procent

Conrad Lugauer gjorde resan från Skåne till Stockholm med en häst och utdelningen blev bästa tänkbara då Takestwoforatango vann den sista avdelningen. Han avslutade med 09,5/400 meter och då kunde inte den ledande favoriten Trabant svara.