2016-06-05 18:50

2016-06-05 18:57

Håkan Olsson till amatör-SM

TRAV: Årjäng

Under söndagen var det travtävlingar i kanonväder i Årjäng.
Huvudnumret var uttagningsloppet till amatör-SM och det blir Håkan Olsson och Torps Chivas som får representera Årjäng.
– Det blir andra året i rad i amatör-SM så det blir jätteroligt, sa Olsson.

I augusti 2015 körde Håkan Olsson Peder Mykla i amatör-SM på Bergsåker. Ekipaget gick till final men där blev det galopp in i den sista kurvan med en framskjuten placering på gång.

Den 18 juni får Olsson en ny chans i amatör-SM, som i år körs i Lindesberg. Tillsammans med årsdebuterande Torps Chivas dominerade han söndagens uttagningslopp i Årjäng. Från ett andraspår bakom bilen tog Torps Chivas hand om ledningen utan problem och när det första varvet öppnades på långsamma 15,7 i värmen blev det inte hårt till slut.

– Torps Chivas är startsnabb och travsäker. Daniel Schön med Brizma Star ville också ha ledningen, men vi var en längd före så han ville inte prova för länge. Torps Chivas kändes bra och höll farten fint in i mål, jag var aldrig orolig över upploppet, sa Olsson.

Mahony fick luckan

I lärlingsloppet, V5-2, var det inte långt borta från en olycka när ledande Donna’s Girl bröt ner på innerbanan mitt på den sista långsidan. Som tur var kom Donna’s Girl snabbt på bättre tankar. Det innebar i sin tur att Atom Hornline och Jenny Mahony fick en perfekt lucka från vinnarhålet i den sista kurvan och kunde avgöra trots att travet inte var perfekt den sista biten

I V5-1 blev det en överraskning när 21-oddsaren King of Friday, som var tredjerankad i NWT, vann. Göran Antonsen körde fram till utvändigt om ledande Thai Cashflow 1 500 meter från mål och på upploppet avgjorde King of Friday säkert före Macho Look.

Cato Antonsen ville inte vara sämre och han vann den tredje avdelningen med storfavoriten Horni Faksen. Han vann från spets på tiden 28,6/2640 meter.

Överlägsen 48-oddsare

Inför den sista V5-avdelningen återstod det 117 system med chans till fem rätt, men inget hade streck för 48-oddsaren Chahna. Det här var dessutom dagens prestation då hon från spår åtta bakom bilen stack till ledningen och vann lätt på 14,6 över medeldistans.

– Jag kände senast när jag körde henne att det var en fin häst. Nu testade vi barfota runt om och jänkarvagn och det föll väl ut. Hon är orutinerad men har fart som räcker långt, sa Niclas Benzon.

Efter V5-omgången reds det ett montélopp och här tog hemmahästen Asafa och Maria E Persson sin tredje raka seger. Asafa har alltid visat fin kapacitet och i monté har han fungerat utmärkt.

I det sista loppet tog Bravivivicimo sin andra raka seger från debuten. Hon vann från dödens och imponerade på nytt, fler segrar lär följa!

I augusti 2015 körde Håkan Olsson Peder Mykla i amatör-SM på Bergsåker. Ekipaget gick till final men där blev det galopp in i den sista kurvan med en framskjuten placering på gång.

Den 18 juni får Olsson en ny chans i amatör-SM, som i år körs i Lindesberg. Tillsammans med årsdebuterande Torps Chivas dominerade han söndagens uttagningslopp i Årjäng. Från ett andraspår bakom bilen tog Torps Chivas hand om ledningen utan problem och när det första varvet öppnades på långsamma 15,7 i värmen blev det inte hårt till slut.

– Torps Chivas är startsnabb och travsäker. Daniel Schön med Brizma Star ville också ha ledningen, men vi var en längd före så han ville inte prova för länge. Torps Chivas kändes bra och höll farten fint in i mål, jag var aldrig orolig över upploppet, sa Olsson.

Mahony fick luckan

I lärlingsloppet, V5-2, var det inte långt borta från en olycka när ledande Donna’s Girl bröt ner på innerbanan mitt på den sista långsidan. Som tur var kom Donna’s Girl snabbt på bättre tankar. Det innebar i sin tur att Atom Hornline och Jenny Mahony fick en perfekt lucka från vinnarhålet i den sista kurvan och kunde avgöra trots att travet inte var perfekt den sista biten

I V5-1 blev det en överraskning när 21-oddsaren King of Friday, som var tredjerankad i NWT, vann. Göran Antonsen körde fram till utvändigt om ledande Thai Cashflow 1 500 meter från mål och på upploppet avgjorde King of Friday säkert före Macho Look.

Cato Antonsen ville inte vara sämre och han vann den tredje avdelningen med storfavoriten Horni Faksen. Han vann från spets på tiden 28,6/2640 meter.

Överlägsen 48-oddsare

Inför den sista V5-avdelningen återstod det 117 system med chans till fem rätt, men inget hade streck för 48-oddsaren Chahna. Det här var dessutom dagens prestation då hon från spår åtta bakom bilen stack till ledningen och vann lätt på 14,6 över medeldistans.

– Jag kände senast när jag körde henne att det var en fin häst. Nu testade vi barfota runt om och jänkarvagn och det föll väl ut. Hon är orutinerad men har fart som räcker långt, sa Niclas Benzon.

Efter V5-omgången reds det ett montélopp och här tog hemmahästen Asafa och Maria E Persson sin tredje raka seger. Asafa har alltid visat fin kapacitet och i monté har han fungerat utmärkt.

I det sista loppet tog Bravivivicimo sin andra raka seger från debuten. Hon vann från dödens och imponerade på nytt, fler segrar lär följa!