2016-07-21 22:59

2016-07-21 22:59

Lagsilver till Bergström

SKYTTE

Det blev ett lagsilver till Glaskogens Niklas Bergström under viltmåls-VM i tyska Suhl. Ihop med lagkamraterna Emil Martinsson och Jesper Nyberg sköt de 1135 poäng, vilket endast var ett poäng bättre än Nordkorea.

– Det är jättekul. Det var ju lagmedaljer som jag såg som mitt mål med att åka hit och det har ju gått bra hittills. Även när vi inte skjuter på topp så går det, säger Niklas Bergström i ett pressmeddelande.

För sonen Andreas Bergström blev juniortävlingen spännande mot slutet. För en stund såg det ut som att han skulle skjuta särskjutning om bronset, men det uteblev. I stället fick 16-åringen nöja sig med en sjundeplats.

– Det gick bättre än vad det kändes. Jag fick aldrig känslan någon gång under serierna. Men jag vågade vara tuff och trycka på väg in i mitten, berättar Andreas i samma meddelande.

– Det är jättekul. Det var ju lagmedaljer som jag såg som mitt mål med att åka hit och det har ju gått bra hittills. Även när vi inte skjuter på topp så går det, säger Niklas Bergström i ett pressmeddelande.

För sonen Andreas Bergström blev juniortävlingen spännande mot slutet. För en stund såg det ut som att han skulle skjuta särskjutning om bronset, men det uteblev. I stället fick 16-åringen nöja sig med en sjundeplats.

– Det gick bättre än vad det kändes. Jag fick aldrig känslan någon gång under serierna. Men jag vågade vara tuff och trycka på väg in i mitten, berättar Andreas i samma meddelande.