2017-05-09 18:58

2017-05-09 22:42

Granlund inledde med seger

MOTOR: Drifting-SM

Årets första deltävling i drifting-SM/RM avgjordes på GTR Motorpark utanför Eskilstuna.
I SM-klassen vann värmlänningen Alexander Granlund.

Inför över 1 000 betalande åskådare kunde Alexander Granlund från Karlstad och tävlande för Årjängs MK ta hem finalen efter att ha besegrat hemmaföraren Kim Fors som drabbades av problem inför sista rundan.

– Fors var ju av banan där, så tankarna gick att jag redan hade vunnit. Så det var bara för mig att inte göra några misstag så visste jag att jag hade det, säger Alexander Granlund i ett pressmeddelande.

I RM-klassen var det första gången som det tävlades i ”twin”-drifting och segrare blev Jonas Knutsson från Borlänge. Han slog ut Daniel Ahlstedt, Oskarshamn, i finalen.

Drifting-SM omfattar sex deltävlingar och nästa är den 15–17 juni på Mantorp.

Inför över 1 000 betalande åskådare kunde Alexander Granlund från Karlstad och tävlande för Årjängs MK ta hem finalen efter att ha besegrat hemmaföraren Kim Fors som drabbades av problem inför sista rundan.

– Fors var ju av banan där, så tankarna gick att jag redan hade vunnit. Så det var bara för mig att inte göra några misstag så visste jag att jag hade det, säger Alexander Granlund i ett pressmeddelande.

I RM-klassen var det första gången som det tävlades i ”twin”-drifting och segrare blev Jonas Knutsson från Borlänge. Han slog ut Daniel Ahlstedt, Oskarshamn, i finalen.

Drifting-SM omfattar sex deltävlingar och nästa är den 15–17 juni på Mantorp.