2016-09-14 20:33

2016-09-14 20:33

Åhlin siktar på silver

MOTOR

Värmlänningen Fredrik Åhlin, 24, har silver inom räckhåll när brittiska rallymästerskapet, BRC, avgörs torsdag–lördag med den sjunde och sista deltävlingen, Rally Isle of Man, där dubbla poäng delas ut.

Elfyn Evans har redan säkrat titeln. Men bakom är det öppet. Åhlin ligger fyra, bara nio poäng från Tom Cave på andraplatsen och en poäng upp till trean Jonathan Greer.

– Planen är att säkra andraplatsen och jag tror att det är möjligt även om vi aldrig har kört här innan, säger Åhlin, som ledde serien efter att ha vunnit Pirelli Carlisle Rally. Efter det har han dock blivit utan poäng i de tre senaste tävlingarna.

Asfaltrallyt inleds med tre sträckor på torsdagen. Sen väntar ytterligare 17 sträckor innan slutmålet på lördagen.

Elfyn Evans har redan säkrat titeln. Men bakom är det öppet. Åhlin ligger fyra, bara nio poäng från Tom Cave på andraplatsen och en poäng upp till trean Jonathan Greer.

– Planen är att säkra andraplatsen och jag tror att det är möjligt även om vi aldrig har kört här innan, säger Åhlin, som ledde serien efter att ha vunnit Pirelli Carlisle Rally. Efter det har han dock blivit utan poäng i de tre senaste tävlingarna.

Asfaltrallyt inleds med tre sträckor på torsdagen. Sen väntar ytterligare 17 sträckor innan slutmålet på lördagen.