2016-09-11 18:06

2016-09-11 19:56

Trippelt värmländskt i topp

MOTOR: Värmländsk dominans i crosskart-SM

Det var en lyckad helg för de värmländska förarna i den sjunde och sista deltävlingen crosskart-SM som kördes i Arboga. Säffleföraren Andreas Carlsson var i topp inför finalhelgen och Per Björnsson samt Jimmie Walfridson hade även dem vittring på guldet.

Det stod mellan de tre värmlänningarna om vem skulle ta hem det hägrande guldet.

Men när totalledaren Carlsson inför söndagens avgörande omgång blev utesluten, för att ha testkört sin crosskart utanför depån stod det mellan Walfridson och Björnsson. Endast tre poäng skilde de emellan inför finalen och skulle bli en nagelbitare.

Stark upphämtning

Den sistnämnda hade bäst förutsättningar i och med pole position, medan en misslyckad start i det första heatet gjorde att Torsbysonen fick starta i sjätte spår. En fin uppkörning av MK Ratten-föraren gav dock spänning in i slutet, men räckte inte hela vägen. Årjängsföraren Björnsson höll nerverna i styr och rattade hem segern i såväl deltävlingen som totalen.

– Det är klart att det inte hade smakat fel med ett SM-guld, men jag är helt klart nöjd med mitt SM-silver. Jag har hållit ihop hela säsongen och har visat att jag är med och slåss i toppen, säger Walfridson i pressmeddelande.

Värmländsk triumf

Trea i tävlingen blev hemmaföraren Alexander Ström. Den totala slutställningen slutade med tre värmlänningar på pallen, med Björnsson i topp följt av Walfridson på andraplatsen och Carlsson på tredjeplats.

Det stod mellan de tre värmlänningarna om vem skulle ta hem det hägrande guldet.

Men när totalledaren Carlsson inför söndagens avgörande omgång blev utesluten, för att ha testkört sin crosskart utanför depån stod det mellan Walfridson och Björnsson. Endast tre poäng skilde de emellan inför finalen och skulle bli en nagelbitare.

Stark upphämtning

Den sistnämnda hade bäst förutsättningar i och med pole position, medan en misslyckad start i det första heatet gjorde att Torsbysonen fick starta i sjätte spår. En fin uppkörning av MK Ratten-föraren gav dock spänning in i slutet, men räckte inte hela vägen. Årjängsföraren Björnsson höll nerverna i styr och rattade hem segern i såväl deltävlingen som totalen.

– Det är klart att det inte hade smakat fel med ett SM-guld, men jag är helt klart nöjd med mitt SM-silver. Jag har hållit ihop hela säsongen och har visat att jag är med och slåss i toppen, säger Walfridson i pressmeddelande.

Värmländsk triumf

Trea i tävlingen blev hemmaföraren Alexander Ström. Den totala slutställningen slutade med tre värmlänningar på pallen, med Björnsson i topp följt av Walfridson på andraplatsen och Carlsson på tredjeplats.

  • Arvid Malmsköld