2016-09-02 18:44

2016-09-02 21:48

Torsby får serviceplatsen 2017

MOTOR: Boendesituationen löst – flygplatsen blir serviceplats

I onsdags kom klartecknet. Under fredagen blev det definitivt.
Svenska rallyts serviceplats flyttas till Torsby.
– Det känns riktigt gôtt, säger rallyts vd Glenn Olsson.

Promotorn Fia godkände skiftet av serviceplats tidigare i veckan när Glenn Olsson presenterade upplägget i Genève. Däremot kunde inget klubbas innan boendesituationen i Fryksdalen var löst – vilket den nu är.

Svenska rallyt får de 350 rummen i Torsby/Sunne-området som verksamheten gjorde anspråk på.

– Alla avtalen är i hamn. Vi hade hoppats vara klara med det här redan i början av sommaren, men det känns som att vi har hyfsat med tid att hinna klart med allt jobb som återstår. Det är mycket som behöver göras, till exempel en detaljskiss över hur allt ska se ut, en säkerhetsplan, samt sammanställa roadbook, säger Olsson.

Om flygplatsen i Torsby blir serviceplats även i fortsättningen är inte klart.

– Det beror på hur det fungerar i vinter. Om vi får anmärkningar kan det bli så att vi får flytta på oss igen.

Senast rallyt hade serviceplats i Torsby var 2001.

Promotorn Fia godkände skiftet av serviceplats tidigare i veckan när Glenn Olsson presenterade upplägget i Genève. Däremot kunde inget klubbas innan boendesituationen i Fryksdalen var löst – vilket den nu är.

Svenska rallyt får de 350 rummen i Torsby/Sunne-området som verksamheten gjorde anspråk på.

– Alla avtalen är i hamn. Vi hade hoppats vara klara med det här redan i början av sommaren, men det känns som att vi har hyfsat med tid att hinna klart med allt jobb som återstår. Det är mycket som behöver göras, till exempel en detaljskiss över hur allt ska se ut, en säkerhetsplan, samt sammanställa roadbook, säger Olsson.

Om flygplatsen i Torsby blir serviceplats även i fortsättningen är inte klart.

– Det beror på hur det fungerar i vinter. Om vi får anmärkningar kan det bli så att vi får flytta på oss igen.

Senast rallyt hade serviceplats i Torsby var 2001.