2016-08-31 06:00

2016-08-31 06:00

Nu avgörs VM-rallyts framtid

MOTORSPORT

Kommer Svenska rallyt som VM-tävling att finnas efter 2017? Ja, den frågan avgörs troligen just nu i Genève där verkställande direktören Glenn Olsson förhandlar med promotorn, WRC Promoter GmbH.

Ett besked om eventuellt nytt treårsavtal väntas komma under onsdagen. Chockhöjning av priset för avtalet var nära att stjälpa tävlingen i senaste förhandlingen. Sen var vinterns rally var bara timmar från att ställas in på grund av mildvädret. Krisen vändes ändå till något positivt när tävlingsledningen visade handlingskraft och kunde genomföra rallyt, om än rejält rumphugget. För att kunna använda snösäkrare väger vill nu Svenska rallyt flytta serviceplatsen till Torsby, om promotorn köper det konceptet med begränsat boende i området. Ett år till i Karlstads yttre hamn kan bli dödsstöten.

Ett besked om eventuellt nytt treårsavtal väntas komma under onsdagen. Chockhöjning av priset för avtalet var nära att stjälpa tävlingen i senaste förhandlingen. Sen var vinterns rally var bara timmar från att ställas in på grund av mildvädret. Krisen vändes ändå till något positivt när tävlingsledningen visade handlingskraft och kunde genomföra rallyt, om än rejält rumphugget. För att kunna använda snösäkrare väger vill nu Svenska rallyt flytta serviceplatsen till Torsby, om promotorn köper det konceptet med begränsat boende i området. Ett år till i Karlstads yttre hamn kan bli dödsstöten.