2016-07-28 22:13

2016-07-28 22:13

Värmländskt på pallen i SM

MOTORSPORT: Rallycross–SM

Flera värmlänningar var i farten på SM–deltävlingen i Strängnäs. Bäst gick det i supercar litesklassen där Simon Olofsson, som kör för SMK Eda kom på andra plats.

Olofsson skuggades av en annan värmlänning, Thomas Bryntesson från Töcksfors körde in som trea.

Förväntningarna inför tävlingen var stora från värmländskt håll. Simon Olofsson och Thomas Bryntesson gick en hård kamp om andraplatsen i finalen. Dock var det ingen av dem som kunde hota segraren för dagen Tobias Brink.

Inte lika muntert för Walfridson

Lukas Walfridson var en av förhandsfavoriterna till att vinna supercarklassen. Han såg också ut att ligga bra till efter att ha vunnit sin semifinal. Väl i finalen gick ett styrstag sönder på hans Renault och han tvingades bryta.

Walfridson lyckades ändå kamma hem 20 poäng, och slutade på 6:e plats.

Vinnare av supercarklassen blev Frode Holte från Norge

Olofsson skuggades av en annan värmlänning, Thomas Bryntesson från Töcksfors körde in som trea.

Förväntningarna inför tävlingen var stora från värmländskt håll. Simon Olofsson och Thomas Bryntesson gick en hård kamp om andraplatsen i finalen. Dock var det ingen av dem som kunde hota segraren för dagen Tobias Brink.

Inte lika muntert för Walfridson

Lukas Walfridson var en av förhandsfavoriterna till att vinna supercarklassen. Han såg också ut att ligga bra till efter att ha vunnit sin semifinal. Väl i finalen gick ett styrstag sönder på hans Renault och han tvingades bryta.

Walfridson lyckades ändå kamma hem 20 poäng, och slutade på 6:e plats.

Vinnare av supercarklassen blev Frode Holte från Norge

  • Markus Strömberg