2016-07-10 20:16

2016-07-10 20:16

Hygglig helg för Johan – trots punka

MOTOR: STCC

Tappad mark mot Richard Göransson.

Minskat avstånd till Robert Dahlgren.

Värmlänningen Johan Kristofferssons jakt på Volvo-duon gick vidare i Falkenberg.

– Jag hade hugg på Göransson i första racet, men ville inte riskera för mycket, säger Kristoffersson.

Topptippade Volvo-duon Göransson och Dahlgren kommer att bli svårtuggad den här säsongen.

Men Johan Kristoffersson har tagit fajten och med lite flyt hade det blivit fler poäng i Falkenberg.

”Gnuggade lack”

Nu vann Richard Göransson båda racen, men i det första gick Kristoffersson verkligen i närkamp.

– Det hade strulat lite i testen och vi hade inte så mycket att gå på inför kvalet. Men det funkade bra när vi väl kom i gång och jag körde upp mig från femte startposition till en andraplats i första racet, säger Johan.

Där lyckades han ganska snart krympa luckan som ledande Richard Göransson skaffat sig. Och Kristoffersson gick för raceseger.

– Det blev lite gnugga lack när jag kände på Göransson, men till slut ville jag inte riskera de poäng jag skulle få för andraplatsen, säger Johan.

Sammanstötning

I andra racet, med omvänd startordning, blev det aningen rörigt och Kristoffersson hade en sammanstötning med kollegan i Seat Dealer Team, Emma Kimiläinen. Johan Kristofferson punkterade, fick gå in i depå och fick nöja sig med en femteplats i racet.

– Det kommer att bli svårt att rå på Volvo-bilarna i det långa loppet, men jag samlade skapligt med poäng under helgen. Jag höll farten och vi i teamet lär oss bilen bättre och bättre.

Richard Göransson vann även det andra heatet och passerade därmed Robert Dahlgren i sammandraget. Dahlgren bröt i båda loppen.

– Jag hade hoppats ta in någon poäng på ”Robban”, nu blev det väldigt många. Det var fantastiskt, jag är så otroligt glad gå till halvtidsvila i ledning. Jag är mållös, säger Richard Göransson till STCC:s hemsida.

Johan Kristoffersson är fortsatt totaltrea i serien.

Topptippade Volvo-duon Göransson och Dahlgren kommer att bli svårtuggad den här säsongen.

Men Johan Kristoffersson har tagit fajten och med lite flyt hade det blivit fler poäng i Falkenberg.

”Gnuggade lack”

Nu vann Richard Göransson båda racen, men i det första gick Kristoffersson verkligen i närkamp.

– Det hade strulat lite i testen och vi hade inte så mycket att gå på inför kvalet. Men det funkade bra när vi väl kom i gång och jag körde upp mig från femte startposition till en andraplats i första racet, säger Johan.

Där lyckades han ganska snart krympa luckan som ledande Richard Göransson skaffat sig. Och Kristoffersson gick för raceseger.

– Det blev lite gnugga lack när jag kände på Göransson, men till slut ville jag inte riskera de poäng jag skulle få för andraplatsen, säger Johan.

Sammanstötning

I andra racet, med omvänd startordning, blev det aningen rörigt och Kristoffersson hade en sammanstötning med kollegan i Seat Dealer Team, Emma Kimiläinen. Johan Kristofferson punkterade, fick gå in i depå och fick nöja sig med en femteplats i racet.

– Det kommer att bli svårt att rå på Volvo-bilarna i det långa loppet, men jag samlade skapligt med poäng under helgen. Jag höll farten och vi i teamet lär oss bilen bättre och bättre.

Richard Göransson vann även det andra heatet och passerade därmed Robert Dahlgren i sammandraget. Dahlgren bröt i båda loppen.

– Jag hade hoppats ta in någon poäng på ”Robban”, nu blev det väldigt många. Det var fantastiskt, jag är så otroligt glad gå till halvtidsvila i ledning. Jag är mållös, säger Richard Göransson till STCC:s hemsida.

Johan Kristoffersson är fortsatt totaltrea i serien.