2016-07-08 17:55

2016-07-08 17:55

Kristoffersson utmanar Volvo

MOTOR: Inför STCC i Falkenberg

Johan Kristoffersson ser ut att bli den främste utmanaren till Volvoduon Robert Dahlgren och Richard Göransson i STCC.
Han var bäst av alla senast i Anderstorp.

Västkustloppet på Falkenberg är traditionsenligt sista racet inför sommaruppehållet och Johan Kristoffersson i PWR Seat Dealer Team vill närma sig täten ännu mer. I Anderstorp blev det pole, seger och en tredjeplats vilket gör att han nu är trea totalt, en dryg raceseger från Volvoförarna.

Dahlgren leder på 161, Göransson har 151 och Kristoffersson 124.

– Det kommer bli intressant i helgen, säger Johan i ett pressmeddelande.

– Jag har lite mer vikt i bilen nu men jag tror inte det påverkar så mycket. Desto viktigare är att vi kan upprepa vad vi gjorde i Anderstorp och komma till Falkenberg väl förberedda och redan under träningarna börja finslipa på detaljerna. Det är extra viktigt på Falkenberg där det blir väldigt tight i kvalet och det verkligen gäller att få ut det allra sista ur bilen. Jag gillar banan och baksidan är väldigt intressant. Om jag kommer ihåg några av knepen jag fick av Fredrik Ekblom när vi var teamkamrater blir det här bra.

Västkustloppet på Falkenberg är traditionsenligt sista racet inför sommaruppehållet och Johan Kristoffersson i PWR Seat Dealer Team vill närma sig täten ännu mer. I Anderstorp blev det pole, seger och en tredjeplats vilket gör att han nu är trea totalt, en dryg raceseger från Volvoförarna.

Dahlgren leder på 161, Göransson har 151 och Kristoffersson 124.

– Det kommer bli intressant i helgen, säger Johan i ett pressmeddelande.

– Jag har lite mer vikt i bilen nu men jag tror inte det påverkar så mycket. Desto viktigare är att vi kan upprepa vad vi gjorde i Anderstorp och komma till Falkenberg väl förberedda och redan under träningarna börja finslipa på detaljerna. Det är extra viktigt på Falkenberg där det blir väldigt tight i kvalet och det verkligen gäller att få ut det allra sista ur bilen. Jag gillar banan och baksidan är väldigt intressant. Om jag kommer ihåg några av knepen jag fick av Fredrik Ekblom när vi var teamkamrater blir det här bra.