2016-06-26 20:54

2016-06-26 20:54

Åhlin tvingades bryta

MOTOR: Bilproblematik ställde till det för Åhlin

Fredrik Åhlin startade Scottish Rally som totalledare i det brittiska rallymästerskapet. Han låg med i toppen och körde stabilt innan han på den fjärde sträckan fick problem med bilen.

Hammarösonen började rallyt i Skottland lite avvaktande de inledande sträckorna. Efter tävlingens gång så fick han upp farten och körde in på en andraplats efter den tredje etappen. Men redan på startlinjen av det efterföljande avsnittet tog tävlingen slut för Åhlin och hans kartläsare Morten Abrahamsen. En bruten kardanaxel var anledning och satte stopp för vidare körning.

– Klart att vi är mycket besvikna. Vi kom hit i ledning och nu har kampen om titeln blivit betydligt svårare. Vi ger oss dock inte. Det är bara att hänga i och fortsätta kämpa, berättar Åhlin i ett pressmeddelande.

Vann gjorde huvudkonkurrenten Elfyn Evans från Wales som därmed också tog över totalledningen.

Hammarösonen började rallyt i Skottland lite avvaktande de inledande sträckorna. Efter tävlingens gång så fick han upp farten och körde in på en andraplats efter den tredje etappen. Men redan på startlinjen av det efterföljande avsnittet tog tävlingen slut för Åhlin och hans kartläsare Morten Abrahamsen. En bruten kardanaxel var anledning och satte stopp för vidare körning.

– Klart att vi är mycket besvikna. Vi kom hit i ledning och nu har kampen om titeln blivit betydligt svårare. Vi ger oss dock inte. Det är bara att hänga i och fortsätta kämpa, berättar Åhlin i ett pressmeddelande.

Vann gjorde huvudkonkurrenten Elfyn Evans från Wales som därmed också tog över totalledningen.

  • Arvid Malmsköld