2015-12-10 17:03

2015-12-10 17:03

Bryntesson och Olofsson på is

MOTOR: Rally-X On Ice 2016

Värmlänningarna Thomas Bryntesson och Simon Olofsson är två klara förare till första tävlingen i Rally-X On Ice 2016.

Premiärtävlingen går i Piteå den 31 januari, under SM-veckan, och Reinis Nitiss, Patrik Sandell, Kevin Eriksson, Thomas Bryntesson, Niclas Grönholm och Oliver Eriksson är några av förarna i den stjärnspäckade anmälningslistan i Supercar Lites-klassen.

Förra året genomfördes två tävlingar, i Höljes och på Färjestadstravet i Karlstad i samband med Svenska rallyt.

Intresset för kommande upplaga är stor. Utöver de som fått de 15 ordinarie platserna i Piteå står förare i kö för att få vara med och köra.

Upplägget är det samma som under sommarens tävlingar i Rally-X (SM) med tre kvalomgångar, två semifinaler och final.

I RX Lites Cup gjorde Thomas Bryntesson från Töcksfors succé med fyra segrar och en slutgiltig tredjeplats. Bryntesson, som bor i Sverige men som tävlar på norsk licens, avslutade dessutom säsongen med att VM-debutera i huvudklassen Supercar.

Anmälningslistan till Piteå innehåller även SMK Edas Simon Olofsson, femma i RX Lites Cup 2015.

Kalendern har justerats något. Deltävlingen i Trysil har nytt datum (19 februari) vilket fått till följd att sista stoppet på RallyX On Ice-turnén, Åre, flyttats från 4 till 11 mars. Andra deltävlingen i Sälen avgörs den 26 februari.

– I Sälen kommer vi att ploga upp en bana nedanför Väggen i Hundfjället och i Trysil ska tävlingen avgöras på de stora parkeringsytorna vid Trysil Turistcenter. När det gäller Åre tittar vi fortfarande på flera alternativ, säger Jonas Lundin, vd STCC AB.

Premiärtävlingen går i Piteå den 31 januari, under SM-veckan, och Reinis Nitiss, Patrik Sandell, Kevin Eriksson, Thomas Bryntesson, Niclas Grönholm och Oliver Eriksson är några av förarna i den stjärnspäckade anmälningslistan i Supercar Lites-klassen.

Förra året genomfördes två tävlingar, i Höljes och på Färjestadstravet i Karlstad i samband med Svenska rallyt.

Intresset för kommande upplaga är stor. Utöver de som fått de 15 ordinarie platserna i Piteå står förare i kö för att få vara med och köra.

Upplägget är det samma som under sommarens tävlingar i Rally-X (SM) med tre kvalomgångar, två semifinaler och final.

I RX Lites Cup gjorde Thomas Bryntesson från Töcksfors succé med fyra segrar och en slutgiltig tredjeplats. Bryntesson, som bor i Sverige men som tävlar på norsk licens, avslutade dessutom säsongen med att VM-debutera i huvudklassen Supercar.

Anmälningslistan till Piteå innehåller även SMK Edas Simon Olofsson, femma i RX Lites Cup 2015.

Kalendern har justerats något. Deltävlingen i Trysil har nytt datum (19 februari) vilket fått till följd att sista stoppet på RallyX On Ice-turnén, Åre, flyttats från 4 till 11 mars. Andra deltävlingen i Sälen avgörs den 26 februari.

– I Sälen kommer vi att ploga upp en bana nedanför Väggen i Hundfjället och i Trysil ska tävlingen avgöras på de stora parkeringsytorna vid Trysil Turistcenter. När det gäller Åre tittar vi fortfarande på flera alternativ, säger Jonas Lundin, vd STCC AB.