2015-10-29 16:32

2015-10-29 16:32

"Nicke"Johansson i Hall of Fame

ISHOCKEY

Förre FBK-backen och landslagslegendaren Nils ”Nicke”Johansson har valts in i Hockey Hall of Fame.

”Nicke” hyllas strax före nedsläpp i Euro Hockey Tour-landskampen Sverige-Tjeckien i Fjällräven Center 5 november.

”Nicke” gjorde en sensationell övergång från Modo till FBK 1970 och stannade där i fem säsonger. Än i dag räknas han som en av FBK:s bästa backar genom tiderna. Han blev världsmästare i sitt första VM, i Colorado Springs. I början av karriären spelade han nonstop i matcherna. Ett konditionsfenomen. ”Nicke” hade testvärden som de bästa skidåkarna, till exempel Sixten Jernberg.

 

 

”Nicke” hyllas strax före nedsläpp i Euro Hockey Tour-landskampen Sverige-Tjeckien i Fjällräven Center 5 november.

”Nicke” gjorde en sensationell övergång från Modo till FBK 1970 och stannade där i fem säsonger. Än i dag räknas han som en av FBK:s bästa backar genom tiderna. Han blev världsmästare i sitt första VM, i Colorado Springs. I början av karriären spelade han nonstop i matcherna. Ett konditionsfenomen. ”Nicke” hade testvärden som de bästa skidåkarna, till exempel Sixten Jernberg.