2016-08-23 11:12

2016-08-23 13:21

"Vill testa om det är kul och går bra"

GOLF: Före detta Europatoursegraren Christian Nilsson gör comeback 2017

(UPPDATERAD) Under många år var han Värmlands golfkung och vann en tävling på Europatouren, i Frankrike.
2012 avslutade Christian Nilsson från Kil och Karlstads GK den aktiva golfkarriären. Nu har han fått tillbaka suget.
– Jag gör come back nästa år, berättar Christian.

Under de sju säsongerna på Europatouren vann Christian en tävling, Saint Omer Open 2009. Han slutade tvåa i samma tävling året innan och nådde även andraplatser i Castello Masters, 2009 och KLM Open 2010. Totalt spelade han in nästan 19 miljoner kronor under karriären. Prischecken i Saint Omer Open 2009 var den största, nästan två miljoner.

Vill testa

Nu gör han alltså come back vid 37 års ålder.

– Jag vill testa om det fortfarande går bra och om det är kul.

2012 hade han tröttnat på det kringflackande livet på Europatouren. Inkomsterna var också de magraste (939 192 ) under de sju åren på Europatouren.

– Jag kände att jag ville vara hemma mer med min fru och mina små barn.

Christian erbjöds ett jobb som instruktör på Karlstad GK och där har han arbetat sedan dess.

– Det har jag stortrivts med. Jag har haft det jättebra på Karlstad GK.

Vad fick dig att tänka om?

– Till och från har jag funderat på hur det skulle bli om jag började spela igen. Tanken slutade alltid där. Jag vet ju vad det innebär. Men under en semestervecka i somras kom tankarna tillbaka. Min fru tog också upp det och sa att det nog skulle vara bra för mig. När jag fick tjänstledigt ett år av Karlstad GK bestämde jag mig för att göra come back.

Hårt jobb

– 37 är ingen ålder för en golfare. I dag är alla är noga med kost och fysträning. Men jag har en lång väg tillbaka, såväl fysiskt som mentalt och golfmässigt. Mycket hårt jobb väntar. Jag måste börja träna på att tävla igen.

Christian har inte spelat särskilt många rundor per år sedan han slutade.

– I år har det väl blivit fem, sex stycken. Fast jag har spelat lag-SM på Barsebäck med Karlstad varje sommar.

För att satsningen ska bli verklighet krävs sponsorer.

– Det har jag inga i nuläget men behöver sådana för att finansiera den här satsningen. Jag får börja med mindre tävlingar i Sverige nästa år och kanske några i Nordiska ligan. Målet är come back på Europatouren. Tävlingen jag vann 2009 i Frankrike får jag spela varje år fram till 2019.

Under de sju säsongerna på Europatouren vann Christian en tävling, Saint Omer Open 2009. Han slutade tvåa i samma tävling året innan och nådde även andraplatser i Castello Masters, 2009 och KLM Open 2010. Totalt spelade han in nästan 19 miljoner kronor under karriären. Prischecken i Saint Omer Open 2009 var den största, nästan två miljoner.

Vill testa

Nu gör han alltså come back vid 37 års ålder.

– Jag vill testa om det fortfarande går bra och om det är kul.

2012 hade han tröttnat på det kringflackande livet på Europatouren. Inkomsterna var också de magraste (939 192 ) under de sju åren på Europatouren.

– Jag kände att jag ville vara hemma mer med min fru och mina små barn.

Christian erbjöds ett jobb som instruktör på Karlstad GK och där har han arbetat sedan dess.

– Det har jag stortrivts med. Jag har haft det jättebra på Karlstad GK.

Vad fick dig att tänka om?

– Till och från har jag funderat på hur det skulle bli om jag började spela igen. Tanken slutade alltid där. Jag vet ju vad det innebär. Men under en semestervecka i somras kom tankarna tillbaka. Min fru tog också upp det och sa att det nog skulle vara bra för mig. När jag fick tjänstledigt ett år av Karlstad GK bestämde jag mig för att göra come back.

Hårt jobb

– 37 är ingen ålder för en golfare. I dag är alla är noga med kost och fysträning. Men jag har en lång väg tillbaka, såväl fysiskt som mentalt och golfmässigt. Mycket hårt jobb väntar. Jag måste börja träna på att tävla igen.

Christian har inte spelat särskilt många rundor per år sedan han slutade.

– I år har det väl blivit fem, sex stycken. Fast jag har spelat lag-SM på Barsebäck med Karlstad varje sommar.

För att satsningen ska bli verklighet krävs sponsorer.

– Det har jag inga i nuläget men behöver sådana för att finansiera den här satsningen. Jag får börja med mindre tävlingar i Sverige nästa år och kanske några i Nordiska ligan. Målet är come back på Europatouren. Tävlingen jag vann 2009 i Frankrike får jag spela varje år fram till 2019.