2016-07-08 22:43

2016-07-08 22:43

"Jag är helt skinnflådd om fötterna nu"

GOLF: Vann Femdagars i debuten – skulle egentligen ha varit i Halmstad

Efter ett 16 år långt uppehåll från golfen gjorde Örjan Pedersen comeback i fjol. Något han knappast lär ångra då Torsbygolfaren nu är en Portugalbiljett rikare efter defileringen i C-klassen – men det kostade fysiskt.

Pedersen skulle dock ha befunnit sig i Halmstad under fredagen.

– Jag hade inte räknat med att gå vidare till finalspelet så jag och sex polare skulle egentligen åkt ner till travet i Halmstad för att köpa en häst ihop. Allt är klart med en tvååring så vi skulle bara signera papperna, men den resan fick vi skjuta upp, konstaterar Torsbybon.

Monsterrunda

Den primära anledningen till vinsten kom under onsdagen då han gick 18 (!) slag under sitt handicap på Kristinehamns GK.

– Det blev en 54-runda. Allt stämde, det var helt otroligt. Jag kom långt på den rundan kan man väl helt klart påstå.

Han äntrade fredagens final med en mäktig ledning på 14 slag och även ifall han inte noterades för någon kanonrunda defilerade han hem segern – tolv slag tillgodo på tvåan Leiv Gunnar Kvarsvik, Kristiansund.

– Jag gick inte särskilt bra, men det gjorde inte de framför mig heller, säger Pedersen, som inte såg sig som någon presumtiv vinnare inför tävlingen.

– Jag är ju ny i det här. Efter att inte ha spelat på 16 år började jag igen förra året. Jag har vunnit en tävling tidigare, men då var det i par och det var min partner som gjorde allt.

Skadade fötter

Värmlänningen gjorde debut i Femdagars i år och det satte sina spår.

– Jag är helt skinnflådd om fötterna nu, haha. Jag har aldrig gått 27 hål tidigare så under torsdagen gick jag runt banan bara för att testa på det. Men det här var riktigt trevligt, jag kommer tillbaka till Femdagars.

– Nu blir det att åka hem, kanske fira med en liten whisky, tillägger den överlägsne vinnaren.

Pedersen skulle dock ha befunnit sig i Halmstad under fredagen.

– Jag hade inte räknat med att gå vidare till finalspelet så jag och sex polare skulle egentligen åkt ner till travet i Halmstad för att köpa en häst ihop. Allt är klart med en tvååring så vi skulle bara signera papperna, men den resan fick vi skjuta upp, konstaterar Torsbybon.

Monsterrunda

Den primära anledningen till vinsten kom under onsdagen då han gick 18 (!) slag under sitt handicap på Kristinehamns GK.

– Det blev en 54-runda. Allt stämde, det var helt otroligt. Jag kom långt på den rundan kan man väl helt klart påstå.

Han äntrade fredagens final med en mäktig ledning på 14 slag och även ifall han inte noterades för någon kanonrunda defilerade han hem segern – tolv slag tillgodo på tvåan Leiv Gunnar Kvarsvik, Kristiansund.

– Jag gick inte särskilt bra, men det gjorde inte de framför mig heller, säger Pedersen, som inte såg sig som någon presumtiv vinnare inför tävlingen.

– Jag är ju ny i det här. Efter att inte ha spelat på 16 år började jag igen förra året. Jag har vunnit en tävling tidigare, men då var det i par och det var min partner som gjorde allt.

Skadade fötter

Värmlänningen gjorde debut i Femdagars i år och det satte sina spår.

– Jag är helt skinnflådd om fötterna nu, haha. Jag har aldrig gått 27 hål tidigare så under torsdagen gick jag runt banan bara för att testa på det. Men det här var riktigt trevligt, jag kommer tillbaka till Femdagars.

– Nu blir det att åka hem, kanske fira med en liten whisky, tillägger den överlägsne vinnaren.