2016-07-27 20:24

2016-07-27 22:10

Ståhl vann – efter nödrop

FRIIDROTT: ”Jag är stark som en oxe”

OS-aktuelle Daniel Ståhl såg ut att göra ett dåligt sista genrep innan karriärens största tävling –men i det avslutande försöket briljerade den spexige diskusprofilen med en vinnande notering på 64,24 meter.
– Det var bra tryck i det kastet, konstaterar 23-åringen.

Efter två mediokra försök och tre underkända var Ståhl pressad inför det sjätte och sista kastet i Karlstad GP. Simon Pettersson, med ett förflutet på friidrottsgymnasiet i den värmländska residensstaden, såg ut att gå mot segern med sin toppnotering på 61,77 meter. Den formtoppade Ståhl ville dock annorlunda.

– Jag ville verkligen vinna. Jag kan inte torska mot någon från Uppsala, det är huvudstaden som levererar ju, skämtar den repliksnabbe stockholmaren.

– Simon pressade mig riktigt bra, det var riktigt kul att han kom tvåa, tillägger han.

OS-resenären var inledningsvis håglös i tävlingen, trots att han gjorde ett mäktigt kast på drygt 60 meter under uppvärmningen.

– Jag var lite seg och trött. Det var ganska tyst också, jag ville att det skulle kännas mer på liv och död. I den här vinden och formen ska jag egentligen kasta upp mot 67 meter. Men jag är stark som en oxe och stark mentalt så det är inga problem, intygar han.

”Vore trevligt”

Nu väntar rejäl hårdträning inför karriärens största tävling i Rio de Janeiro. Han är tydlig med att tona ner förväntningarna –på Daniel Ståhl-maner.

– OS-guld vore trevligt... Men som sagt jag är bara 23 bast och gör mitt första OS. Statistisk ska jag inte ta mig till final. Jag kan inte lova någonting, men jag behöver den där tändningen i de tre första kasten.

Sveriges andra bidrag till OS i samma gren, Axel Härstedt, hade ett tufft genrep och det bästa kastet mätte blyga 61,39 meter. Vilket resulterade i att han slutade näst sist i tävlingen som innehöll fyra deltagande.

– Vinden reducerade kasten en del idag så jag är relativt nöjd med min tävling. I Rio ska jag ha en toppform och göra så gott jag kan, säger Malmö AI-kastaren.

Efter två mediokra försök och tre underkända var Ståhl pressad inför det sjätte och sista kastet i Karlstad GP. Simon Pettersson, med ett förflutet på friidrottsgymnasiet i den värmländska residensstaden, såg ut att gå mot segern med sin toppnotering på 61,77 meter. Den formtoppade Ståhl ville dock annorlunda.

– Jag ville verkligen vinna. Jag kan inte torska mot någon från Uppsala, det är huvudstaden som levererar ju, skämtar den repliksnabbe stockholmaren.

– Simon pressade mig riktigt bra, det var riktigt kul att han kom tvåa, tillägger han.

OS-resenären var inledningsvis håglös i tävlingen, trots att han gjorde ett mäktigt kast på drygt 60 meter under uppvärmningen.

– Jag var lite seg och trött. Det var ganska tyst också, jag ville att det skulle kännas mer på liv och död. I den här vinden och formen ska jag egentligen kasta upp mot 67 meter. Men jag är stark som en oxe och stark mentalt så det är inga problem, intygar han.

”Vore trevligt”

Nu väntar rejäl hårdträning inför karriärens största tävling i Rio de Janeiro. Han är tydlig med att tona ner förväntningarna –på Daniel Ståhl-maner.

– OS-guld vore trevligt... Men som sagt jag är bara 23 bast och gör mitt första OS. Statistisk ska jag inte ta mig till final. Jag kan inte lova någonting, men jag behöver den där tändningen i de tre första kasten.

Sveriges andra bidrag till OS i samma gren, Axel Härstedt, hade ett tufft genrep och det bästa kastet mätte blyga 61,39 meter. Vilket resulterade i att han slutade näst sist i tävlingen som innehöll fyra deltagande.

– Vinden reducerade kasten en del idag så jag är relativt nöjd med min tävling. I Rio ska jag ha en toppform och göra så gott jag kan, säger Malmö AI-kastaren.