2016-07-27 22:20

2016-07-27 22:55

Skoog vann komfortabelt på Tingvalla

FRIIDROTT: ”Fantastisk publik”

Den värmländska höjdhoppsstjärnan Sofie Skoog vann höjdhoppstävlingen på Karlstad GP. Göta-tjejen klarade 1,86 först i andra försöket, men tog sedan 1.89 i första, vilket räckte till seger.

Sofie Skoog sa inför Karlstad GP att hon sökte rätt känsla i tekniken, men också att hon ville hoppa högt inför hemmapubliken.

– Teknikdelen satt verkligen idag, och det gör mig väldigt lugn. Det känns extremt bra inför OS, nu är det bara att ladda, säger en nöjd segrarinna.

Tävlingen började bra för svenskan som tillsammans med tyskan Jossie Graumann var de enda tjejerna felfria över 1,83. Skoog tog sedan 1,86 först i andra, medan Graumann tog i första, vilket betydde att värmländskan behövde klara 1,89 i första för att återta ledningen.

Massivt publikstöd

Inför en entusiastisk applåderande hemmapublik stegade Skoog upp och gled över 1,89 i första försöket vilket gav henne segern.

– Publiken var fantastisk i dag, så jag ville verkligen ta 1,89 i första. Jag kände att jag hade det i mig efter hoppen på 1,86, och det gick vägen också.

Svenskan gick sedan själv vidare upp på 1.92, men det ville sig inte för henne. Efter ett bra första försök kom två lite mindre bra hopp.

– Jag blev lite stressad på 1,92. Jag kom inte riktigt ner i varv mellan hoppen, eftersom jag var själv kvar och då har man bara tre minuter på sig. Jag kom lite för nära ribban på det andra hoppet och på det tredje vet jag inte riktigt vad jag gjorde.

Den andra OS-klara svenskan Erika Kinsey rev ut sig på 1,86 efter en mindre bra tävling.

– Jag hade inte räknat med några höga hopp i dag, så jag är inte direkt missnöjd, säger Kinsey.

Blickar mot OS

För götisten väntar nu uppladdningen inför OS i Rio de Janeiro, som sker på SOK:s pre camp i Portugal. Och med sig till Sydeuropa får hon tränaren Stefan Holms pappa och gamla tränare, Johnny Holm.

– Stefan åker till Rio redan nu med IOK. Egentligen skulle jag åkt själv till Portugal, men det är skönt att Johnny hänger med. Han och Stefan är väldigt lika, de ser på höjdhopp på samma sätt, vilket känns väldigt tryggt.

Skoog tycker dessutom att det är skönt att Stefan finns på plats i Rio i ett tidigt skede.

– Det är en lyx, han får reka lite helt enkelt, säger hon med ett skratt.

OS inleds 4 augusti.

Sofie Skoog sa inför Karlstad GP att hon sökte rätt känsla i tekniken, men också att hon ville hoppa högt inför hemmapubliken.

– Teknikdelen satt verkligen idag, och det gör mig väldigt lugn. Det känns extremt bra inför OS, nu är det bara att ladda, säger en nöjd segrarinna.

Tävlingen började bra för svenskan som tillsammans med tyskan Jossie Graumann var de enda tjejerna felfria över 1,83. Skoog tog sedan 1,86 först i andra, medan Graumann tog i första, vilket betydde att värmländskan behövde klara 1,89 i första för att återta ledningen.

Massivt publikstöd

Inför en entusiastisk applåderande hemmapublik stegade Skoog upp och gled över 1,89 i första försöket vilket gav henne segern.

– Publiken var fantastisk i dag, så jag ville verkligen ta 1,89 i första. Jag kände att jag hade det i mig efter hoppen på 1,86, och det gick vägen också.

Svenskan gick sedan själv vidare upp på 1.92, men det ville sig inte för henne. Efter ett bra första försök kom två lite mindre bra hopp.

– Jag blev lite stressad på 1,92. Jag kom inte riktigt ner i varv mellan hoppen, eftersom jag var själv kvar och då har man bara tre minuter på sig. Jag kom lite för nära ribban på det andra hoppet och på det tredje vet jag inte riktigt vad jag gjorde.

Den andra OS-klara svenskan Erika Kinsey rev ut sig på 1,86 efter en mindre bra tävling.

– Jag hade inte räknat med några höga hopp i dag, så jag är inte direkt missnöjd, säger Kinsey.

Blickar mot OS

För götisten väntar nu uppladdningen inför OS i Rio de Janeiro, som sker på SOK:s pre camp i Portugal. Och med sig till Sydeuropa får hon tränaren Stefan Holms pappa och gamla tränare, Johnny Holm.

– Stefan åker till Rio redan nu med IOK. Egentligen skulle jag åkt själv till Portugal, men det är skönt att Johnny hänger med. Han och Stefan är väldigt lika, de ser på höjdhopp på samma sätt, vilket känns väldigt tryggt.

Skoog tycker dessutom att det är skönt att Stefan finns på plats i Rio i ett tidigt skede.

– Det är en lyx, han får reka lite helt enkelt, säger hon med ett skratt.

OS inleds 4 augusti.

  • Erik Dahlén