2016-07-21 20:45

2016-07-21 20:55

OS-medaljör till Karlstad GP

FRIIDROTT: "Ett stort nöje"

Det blir en högklassig internationell prägel på 800-metersloppet i Karlstad GP. På Tingvallas löparbanor kommer svenskhoppet Johan Rogestedt bland annat att tampas med den tidigare OS-medaljören Nijel Amos från Botswana.

Kenyanen David Rudisha vann guld på 800 meter i London-OS 2008 – tätt efter kom Nijel Amos som därmed lade beslag på silvermedaljen. Nu är den välmeriterade medeldistanslöparen klar för Karlstad GP.

– Det är ett stort nöje för mig att tillsammans med min medarbetare Per Skoog få erbjuda alla friidrottsälskare ett 800-meterlopp på hög internationell nivå, säger Göta Karlstads arrangemangsansvarige Johan Engberg i ett pressmeddelande.

Den svenska rekordhållaren på 1000 meter, Johan Rogestedt, har dock ännu fler högkalibriga löpare att möta på Tingvalla IP den 27 juli.

Även kenyanen Jackson Kiuva, med ett personbästa på 1.43,72, kommer nämligen att delta – samt dansken Andreas Bube.

– När killarna intar sina startpositioner kommer det att uppstå en stark förväntning bland publiken att få uppleva löpning utöver det vanliga i den klassiska friidrottsstaden Karlstad, tillägger Engberg.

Kenyanen David Rudisha vann guld på 800 meter i London-OS 2008 – tätt efter kom Nijel Amos som därmed lade beslag på silvermedaljen. Nu är den välmeriterade medeldistanslöparen klar för Karlstad GP.

– Det är ett stort nöje för mig att tillsammans med min medarbetare Per Skoog få erbjuda alla friidrottsälskare ett 800-meterlopp på hög internationell nivå, säger Göta Karlstads arrangemangsansvarige Johan Engberg i ett pressmeddelande.

Den svenska rekordhållaren på 1000 meter, Johan Rogestedt, har dock ännu fler högkalibriga löpare att möta på Tingvalla IP den 27 juli.

Även kenyanen Jackson Kiuva, med ett personbästa på 1.43,72, kommer nämligen att delta – samt dansken Andreas Bube.

– När killarna intar sina startpositioner kommer det att uppstå en stark förväntning bland publiken att få uppleva löpning utöver det vanliga i den klassiska friidrottsstaden Karlstad, tillägger Engberg.