2016-06-27 18:31

2016-06-27 18:31

"Känns tungt just nu"

FRIIDROTT: Ingen Ekelund i EM – men kanske i JVM

Det var tänkt att Irene Ekelund skulle ingå i den svenska kvartett som springer 4x100 meter i friidrotts-EM i Amsterdam. Löpartalangen har dock valt att tacka nej till mästerskapet.

Den vindsnabba Kils AIK-talangen blev utsedd till ”årets nykomling” på Idrottsgalan 2014 och har flera SM-tecken på sitt CV. Karriärskurvan pekade spikrakt uppåt, men den senaste tiden har formen dalat.

Värmländskan har inte kunnat göra sig själv rättvisa och för lite drygt en vecka sedan valde hon att negligera den korta stafetten i EM.

– Jag har valt att försöka få in ett till 200 meters-lopp innan JVM i stället, säger Ekelund.

Letar efter formen

Junior-VM startar den 19 juli i Bydgoszcz i Polen och planen är att Malmö AI-löparen ska springa två lopp innan dess. Sedan tidigare är det bestämt att hon tävlar i paradgrenen 200 meter i Sollentuna GP under tisdagskvällen. Den andra tävlingen är dock inte spikad.

– Förmodligen tävlar jag även runt den 8 juli, var har jag inte bestämt ännu. Ifall jag inte får några bra tider så åker jag inte till JVM. Åker jag dit vill jag känna att jag kan nå final, det vore surt att åka ut redan i en semi till exempel, förklarar Ekelund, som inte har svaret på den uteblivna formen.

– Jag vill ner på låga 23 ifall jag ska känna att det är värt att åka. Jag vet inte riktigt varför det har gått så trögt, det känns att jag är bra tränad. Men benen känns tunga just nu.

Två värmländskor som däremot kommer att medverka i EM i Amsterdam är höjdhoppsesset Sofie Skoog, IF Göta, och Sofie Larsson, Ullevi FK, i diskus. Den sistnämnda är från Säffle och tävlade för Göta innan hon bytte till Göteborgsklubben. Larsson fick EM-beskedet under måndagen då förbundskaptenen Karin Torneklint presenterade de sista namnen i 60-mannatruppen.

Den vindsnabba Kils AIK-talangen blev utsedd till ”årets nykomling” på Idrottsgalan 2014 och har flera SM-tecken på sitt CV. Karriärskurvan pekade spikrakt uppåt, men den senaste tiden har formen dalat.

Värmländskan har inte kunnat göra sig själv rättvisa och för lite drygt en vecka sedan valde hon att negligera den korta stafetten i EM.

– Jag har valt att försöka få in ett till 200 meters-lopp innan JVM i stället, säger Ekelund.

Letar efter formen

Junior-VM startar den 19 juli i Bydgoszcz i Polen och planen är att Malmö AI-löparen ska springa två lopp innan dess. Sedan tidigare är det bestämt att hon tävlar i paradgrenen 200 meter i Sollentuna GP under tisdagskvällen. Den andra tävlingen är dock inte spikad.

– Förmodligen tävlar jag även runt den 8 juli, var har jag inte bestämt ännu. Ifall jag inte får några bra tider så åker jag inte till JVM. Åker jag dit vill jag känna att jag kan nå final, det vore surt att åka ut redan i en semi till exempel, förklarar Ekelund, som inte har svaret på den uteblivna formen.

– Jag vill ner på låga 23 ifall jag ska känna att det är värt att åka. Jag vet inte riktigt varför det har gått så trögt, det känns att jag är bra tränad. Men benen känns tunga just nu.

Två värmländskor som däremot kommer att medverka i EM i Amsterdam är höjdhoppsesset Sofie Skoog, IF Göta, och Sofie Larsson, Ullevi FK, i diskus. Den sistnämnda är från Säffle och tävlade för Göta innan hon bytte till Göteborgsklubben. Larsson fick EM-beskedet under måndagen då förbundskaptenen Karin Torneklint presenterade de sista namnen i 60-mannatruppen.

Sveriges EM-trupp i friidrott

Damer: Pernilla Nilsson (200 meter), Lovisa Lindh (800), Anna Silvander (dito), Meraf Bahta (5 000), Sarah Lahti (10 000), Isabellah Andersson (halvmaraton), Cecilia Norrbom (dito), Frida Lundén (dito), Emma Nordling (dito), Charlotta Fougberg (3 000 meter hinder), Maria Larsson (dito), Elin Westerlund (100 meter häck), Susanna Kallur (dito), Erika Kinsey (höjd), Sofie Skoog (dito), Michaela Meijer (stav), Angelica Bengtsson (dito), Lisa Gunnarsson (dito), Erica Jarder (längd), Khaddi Sagnia, Fanny Roos (kula), Julia Viberg (diskus), Tracey Andersson (slägga), Marinda Petersson (dito), Anna Wessman (spjut), Sofi Flink, Sofia Larsson, Pernilla Nilsson (4x100 meter), Isabelle Eurenius (dito), Elin Östlund (dito), Gladys Bamane (dito), Linnea Killander (dito). Herrar: Tom Kling-Baptiste (200 meter), Johan Wissman (dito), Kalle Berglund (800), Johan Rogestedt (1 500), Jonas Leandersson (dito), Mikael Ekvall (halvmaraton), Mustafa Mohamed (dito), Fredrik Uhrbom (dito), David Nilsson (dito), Emil Blomberg (3 000 meter hinder), Elmar Engholm (dito), Melker Svärd Jacobsson (stav), Michel Tornéus (längd), Leif Arrhenius (kula), Daniel Ståhl (diskus), Axel Härstedt (dito), Niklas Arrhenius (dito), Kim Amb (spjut), Gabriel Wallin (dito), Fredrik Samuelsson (tiokamp), Marcus Nilsson (dito), Tom Kling-Baptiste (4x100 meter), Erik Hagberg (dito), Austin Hamilton (dito), Johan Wissman (dito), Emil von Barth (dito), Erik Martinsson (4x400 meter), Felix Francois (4x400 meter), Axel Bergrahm (4x400 meter), Adam Danielsson (4x400 meter), Dennis Forsman (4x400 meter).