2016-06-18 19:10

2016-06-18 19:27

Götaframgångar i stadsloppet

FRIIDROTT: Fjolårssegraren Rangelind tog ny seger

Fjolårssegraren André Rangelind upprepade förra årets bedrift i årets upplaga av Karlstad Stadslopp när han tog hem vinsten på halvmarathon-distansen. Med tiden 1.11.31 var Götalöparen över en minut före tvåan på distansen.
– Skönt att vinna på hemmaplan, säger Rangelind.

Karlstad Stadslopps halvmarathon blev till slut en relativt odramatisk historia med Götas André Rangelind som segrare i storartad stil. Värmlänningen, som vanligen springer längre distanser, gick ut i ett högt tempo redan från start. Det var en planerad taktik.

– Man måste ha hög fart från början, men ändå springa kontrollerat. Jag är inte van vid den farten, så jag har tränat på i några veckor före loppet och kört mycket fart, förklarar Rangelind.

Taktiken fungerade väl för Götalöparen som vid milpasseringen fick veta att han låg i täten efter att norrmannen Dadafo Dhaqabi Tesama, som var anmäld till halvmaran, valt att springa 10 kilometers-distansen i stället.

– Jag var ganska säker på att jag låg tvåa, sen fick jag höra att han hade avbrutit, så det var skönt att veta att man låg etta.

Några kilometer in på det andra varvet splittrade Rangelind den rådande tätduon med ett ryck. Fartökningen gav ett ständigt växande avstånd hela vägen in till mål, och värmlänningen inbringade därmed sin andra raka seger i tävlingen. Sluttiden på 1.11.31 innebar att Rangelind segrade med över en minuts segermarginal till loppets tvåa, norrmannen Mørk Øystein.

– Det känns bra, det är skönt att vinna på hemmaplan, berättar vinnaren, som satsar på att komma med till VM i 100 kilometer som arrangeras den 4:e december i Spanien. Och Rangelind tror att chansen att det blir en Spanienresa under vintern är stor.

– Jag skulle bli väldigt förvånad om jag inte blev uttagen, säger han.

Niondeplats för Eriksson

Götas Anders Eriksson gjorde ett bra lopp på huvuddistansen över 10 kilometer där han slutade på en niondeplats på tiden 33.52, två minuter och 31 sekunder efter segraren. Det trots en skadekänning i inledningen av tävlingen.

– Jag kände hur det högg till i baksidan redan efter 20 meter, men av någon märklig anledning gick det bättre efter ett tag, säger Eriksson och fortsätter.

– Jag hade siktat på att komma under 34, och det fixade jag med åtta sekunder så jag får vara nöjd.

Karlstad Stadslopps halvmarathon blev till slut en relativt odramatisk historia med Götas André Rangelind som segrare i storartad stil. Värmlänningen, som vanligen springer längre distanser, gick ut i ett högt tempo redan från start. Det var en planerad taktik.

– Man måste ha hög fart från början, men ändå springa kontrollerat. Jag är inte van vid den farten, så jag har tränat på i några veckor före loppet och kört mycket fart, förklarar Rangelind.

Taktiken fungerade väl för Götalöparen som vid milpasseringen fick veta att han låg i täten efter att norrmannen Dadafo Dhaqabi Tesama, som var anmäld till halvmaran, valt att springa 10 kilometers-distansen i stället.

– Jag var ganska säker på att jag låg tvåa, sen fick jag höra att han hade avbrutit, så det var skönt att veta att man låg etta.

Några kilometer in på det andra varvet splittrade Rangelind den rådande tätduon med ett ryck. Fartökningen gav ett ständigt växande avstånd hela vägen in till mål, och värmlänningen inbringade därmed sin andra raka seger i tävlingen. Sluttiden på 1.11.31 innebar att Rangelind segrade med över en minuts segermarginal till loppets tvåa, norrmannen Mørk Øystein.

– Det känns bra, det är skönt att vinna på hemmaplan, berättar vinnaren, som satsar på att komma med till VM i 100 kilometer som arrangeras den 4:e december i Spanien. Och Rangelind tror att chansen att det blir en Spanienresa under vintern är stor.

– Jag skulle bli väldigt förvånad om jag inte blev uttagen, säger han.

Niondeplats för Eriksson

Götas Anders Eriksson gjorde ett bra lopp på huvuddistansen över 10 kilometer där han slutade på en niondeplats på tiden 33.52, två minuter och 31 sekunder efter segraren. Det trots en skadekänning i inledningen av tävlingen.

– Jag kände hur det högg till i baksidan redan efter 20 meter, men av någon märklig anledning gick det bättre efter ett tag, säger Eriksson och fortsätter.

– Jag hade siktat på att komma under 34, och det fixade jag med åtta sekunder så jag får vara nöjd.

  • OSKAR PERSSON ED