2016-08-24 06:00

2016-08-24 06:00

KBK mot ÖSK i cupen

FOTBOLL: Allsvenskt på Tingvalla

Det vankas storfrämmande på Tingvalla under onsdagskvällen.
Örebro SK gästar Karlstad BK i Svenska cupen.
– En härlig utmaning, säger KBK-tränaren Paul Olausson.

ÖSK har flyttat fram positionerna den här säsongen och ligger i skrivande stund femma i allsvenskan. Förlust senast mot AIK borgar för ett Örebro som åter vill slå in på den vinnande vägen.

– Det kommer kanske att bli någon förändring gentemot AIK-matchen, men det här är en väldigt viktig tävlingsmatch för oss. Vi vet att vi möter ett spelskickligt och bra Karlstad, säger ÖSK-tränaren Axel Kjäll.

Förre degerforsaren Ferhad Ayaz är fortsatt fotskadad och spelar inte. Chansen finns dock att få se spelare som Astrit Ajdarevic och Nordin Gerzic.

KBK har förstärkt inför hösten och börjat bra och har tagit tio av tolv poäng i de senaste omgångarna.

– Det blir intressant att se hur vi hanterar ett sådant kvalificerat motstånd. Vi vill alltid försöka spela vårt spel och nu får vi se om vi kan göra det mot Sveriges elit, säger Paul Olausson till KBK:s hemsida.

KBK hoppas självfallet på storpublik.

– Målsättning är att skapa en härlig fotbollsinramning. Vårt förköp ser intressant ut och sedan har vi tagit fram livestreaming på matchen i samarbete med Glimt-TV. Allt för att påvisa ett gott värdskap för Karlstad BK-entusiaster som inte kan närvara, berättar kanslichefen Andreas Slätt.

ÖSK har flyttat fram positionerna den här säsongen och ligger i skrivande stund femma i allsvenskan. Förlust senast mot AIK borgar för ett Örebro som åter vill slå in på den vinnande vägen.

– Det kommer kanske att bli någon förändring gentemot AIK-matchen, men det här är en väldigt viktig tävlingsmatch för oss. Vi vet att vi möter ett spelskickligt och bra Karlstad, säger ÖSK-tränaren Axel Kjäll.

Förre degerforsaren Ferhad Ayaz är fortsatt fotskadad och spelar inte. Chansen finns dock att få se spelare som Astrit Ajdarevic och Nordin Gerzic.

KBK har förstärkt inför hösten och börjat bra och har tagit tio av tolv poäng i de senaste omgångarna.

– Det blir intressant att se hur vi hanterar ett sådant kvalificerat motstånd. Vi vill alltid försöka spela vårt spel och nu får vi se om vi kan göra det mot Sveriges elit, säger Paul Olausson till KBK:s hemsida.

KBK hoppas självfallet på storpublik.

– Målsättning är att skapa en härlig fotbollsinramning. Vårt förköp ser intressant ut och sedan har vi tagit fram livestreaming på matchen i samarbete med Glimt-TV. Allt för att påvisa ett gott värdskap för Karlstad BK-entusiaster som inte kan närvara, berättar kanslichefen Andreas Slätt.